1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Haal het vlees minstens 30 min. vóór het bakken uit de koelkast.
2
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
3
Laat de bonen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de steaks in met olijfolie en kruid ze royaal met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur op de barbecue, tot hun kerntemperatuur 45°C à 50°C bereikt, en draai ze intussen elke minuut om. Laat de steaks 5 min. op een rooster rusten en snijd ze in sneetjes.
5
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg enkele steaksneetjes toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.