⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde roodbaars met groene asperges
Delhaize logo
  • Gegrilde roodbaars met groene asperges

Gegrilde roodbaars met groene asperges

Gegrilde roodbaars met groene asperges
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges
  • 1 citroen
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g edamameboontjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 25 g geklaarde boter
  • 4 el bloem
  • 4 takjes dille
  • peper
  • fleur de sel
  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges
  • 1 citroen
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g edamameboontjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 25 g geklaarde boter
  • 4 el bloem
  • 4 takjes dille
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwijder indien nodig de losse stukjes van de roodbaarsfilets en wentel ze in de bloem. Klop er de overtollige bloem af en houd ze even apart.
2
Snijd de citroen in plakken en kleur ze zonder vetstof in een hete anti-kleefpan aan de 2 kanten. Verminder het vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Bak hierin gedurende 2 à 3 minuten de mini-asperges. Voeg een scheutje water toe en de edamameboontjes. Kruid het geheel af met peper en een snuifje zout. Laat alles nog een minuut doorwarmen.
3
Verwarm tegelijkertijd de geklaarde boter in een andere pan. Plooi de filets dubbel en bak ze aan de 2 zijden gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid af met peper en fleur de sel.
4
Schik de groenten op een serveerschaal en schik de roodbaars er bovenop. Werk af met plukjes dille en fijngesneden lente-ui.
1
Verwijder indien nodig de losse stukjes van de roodbaarsfilets en wentel ze in de bloem. Klop er de overtollige bloem af en houd ze even apart.
2
Snijd de citroen in plakken en kleur ze zonder vetstof in een hete anti-kleefpan aan de 2 kanten. Verminder het vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Bak hierin gedurende 2 à 3 minuten de mini-asperges. Voeg een scheutje water toe en de edamameboontjes. Kruid het geheel af met peper en een snuifje zout. Laat alles nog een minuut doorwarmen.
3
Verwarm tegelijkertijd de geklaarde boter in een andere pan. Plooi de filets dubbel en bak ze aan de 2 zijden gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruid af met peper en fleur de sel.
4
Schik de groenten op een serveerschaal en schik de roodbaars er bovenop. Werk af met plukjes dille en fijngesneden lente-ui.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarsfilet
Delhaize Roodbaarsfilet
+/- 220 gr
+/-€
5
28
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Snijbonen
Delhaize Snijbonen
400 gr
2
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€22,03