1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een steelpan. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken 15 à 20 min. kooktijd.
2
Snijd de champignons in stukken en fruit ze in een braadpan met 25 g boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte ui, de geperste teentjes knoflook en de tijm toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje. Bestrooi met bloem, meng gedurende 2 min, giet er de room en de melk bij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Parfumeer de saus met een beetje citroensap en hele takjes dragon. Voeg de erwtjes na 5 min. toe, wanneer de saus goed is ingedikt, en laat nog 2 min. pruttelen.
3
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de rest van de boter, zout, peper en nootmuskaat, naar eigen smaak. Meng ook de geraspte gruyère onder de puree.
4
Serveer de groenteragout met de puree en werk het bord af met een beetje dragon en citroensap.
5
Tip: Maak de puree zonder kaas. Schep de groentebereiding in een ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer onder de hete grill.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een steelpan. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken 15 à 20 min. kooktijd.
2
Snijd de champignons in stukken en fruit ze in een braadpan met 25 g boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte ui, de geperste teentjes knoflook en de tijm toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje. Bestrooi met bloem, meng gedurende 2 min, giet er de room en de melk bij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Parfumeer de saus met een beetje citroensap en hele takjes dragon. Voeg de erwtjes na 5 min. toe, wanneer de saus goed is ingedikt, en laat nog 2 min. pruttelen.
3
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de rest van de boter, zout, peper en nootmuskaat, naar eigen smaak. Meng ook de geraspte gruyère onder de puree.
4
Serveer de groenteragout met de puree en werk het bord af met een beetje dragon en citroensap.
5
Tip: Maak de puree zonder kaas. Schep de groentebereiding in een ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer onder de hete grill.