1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugels over. Meng de kipkruiden met 3 el olie en bestrijk de kippenvleugels langs alle kanten. Bak ze 25 min. in de oven en draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een grote hoeveelheid water zonder zout. Giet hem af en spoel hem grondig onder koud water. Laat uitlekken.
3
Snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes. Fruit ze 5 min. in een grote braadpan met 5 el olijfolie.
4
Haal de ovenplaat uit de oven en giet het vrijgekomen braadvocht van de kippenvleugels weg. Meng de honing en de sojasaus, draai de kippenvleugels met de velkant naar boven en smeer ze in met dit mengsel. Laat ze 10 min. in het bovenste deel van de oven karamelliseren.
5
Schep de goed uitgelekte rijst in de braadpan met de groenten en voeg de erwtjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Fruit 5 min. op een hoog vuur en breng verder op smaak. Snijd de uitgelekte ananasschijfjes in stukken, voeg ze aan de rijst toe en meng nog 1 min.
6
Serveer de rijst met de kippenvleugels en werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugels over. Meng de kipkruiden met 3 el olie en bestrijk de kippenvleugels langs alle kanten. Bak ze 25 min. in de oven en draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een grote hoeveelheid water zonder zout. Giet hem af en spoel hem grondig onder koud water. Laat uitlekken.
3
Snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes. Fruit ze 5 min. in een grote braadpan met 5 el olijfolie.
4
Haal de ovenplaat uit de oven en giet het vrijgekomen braadvocht van de kippenvleugels weg. Meng de honing en de sojasaus, draai de kippenvleugels met de velkant naar boven en smeer ze in met dit mengsel. Laat ze 10 min. in het bovenste deel van de oven karamelliseren.
5
Schep de goed uitgelekte rijst in de braadpan met de groenten en voeg de erwtjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Fruit 5 min. op een hoog vuur en breng verder op smaak. Snijd de uitgelekte ananasschijfjes in stukken, voeg ze aan de rijst toe en meng nog 1 min.
6
Serveer de rijst met de kippenvleugels en werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes.