Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGekaramelliseerde kippenvleugeltjes en gebakken rijst met ananas
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes en gebakken rijst met ananas
    B

Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes en gebakken rijst met ananas

Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes en gebakken rijst met ananasB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg kippenvleugels
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 150 g diepvrieserwten
  • 2 blikken ananas op sap in schijfjes (227 g)
  • 320 g basmatirijst
  • 4 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 8 el olijfolie
  • 2 el kippenkruiden
  • zout
  • peper
  • 2 bouillonblokjes met tuinkruiden
  • 1,2 kg kippenvleugels
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 150 g diepvrieserwten
  • 2 blikken ananas op sap in schijfjes (227 g)
  • 320 g basmatirijst
  • 4 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 8 el olijfolie
  • 2 el kippenkruiden
  • zout
  • peper
  • 2 bouillonblokjes met tuinkruiden

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugels over. Meng de kipkruiden met 3 el olie en bestrijk de kippenvleugels langs alle kanten. Bak ze 25 min. in de oven en draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een grote hoeveelheid water zonder zout. Giet hem af en spoel hem grondig onder koud water. Laat uitlekken.
3
Snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes. Fruit ze 5 min. in een grote braadpan met 5 el olijfolie.
4
Haal de ovenplaat uit de oven en giet het vrijgekomen braadvocht van de kippenvleugels weg. Meng de honing en de sojasaus, draai de kippenvleugels met de velkant naar boven en smeer ze in met dit mengsel. Laat ze 10 min. in het bovenste deel van de oven karamelliseren.
5
Schep de goed uitgelekte rijst in de braadpan met de groenten en voeg de erwtjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Fruit 5 min. op een hoog vuur en breng verder op smaak. Snijd de uitgelekte ananasschijfjes in stukken, voeg ze aan de rijst toe en meng nog 1 min.
6
Serveer de rijst met de kippenvleugels en werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugels over. Meng de kipkruiden met 3 el olie en bestrijk de kippenvleugels langs alle kanten. Bak ze 25 min. in de oven en draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een grote hoeveelheid water zonder zout. Giet hem af en spoel hem grondig onder koud water. Laat uitlekken.
3
Snipper de ui en snijd de wortel in halve schijfjes. Fruit ze 5 min. in een grote braadpan met 5 el olijfolie.
4
Haal de ovenplaat uit de oven en giet het vrijgekomen braadvocht van de kippenvleugels weg. Meng de honing en de sojasaus, draai de kippenvleugels met de velkant naar boven en smeer ze in met dit mengsel. Laat ze 10 min. in het bovenste deel van de oven karamelliseren.
5
Schep de goed uitgelekte rijst in de braadpan met de groenten en voeg de erwtjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Fruit 5 min. op een hoog vuur en breng verder op smaak. Snijd de uitgelekte ananasschijfjes in stukken, voeg ze aan de rijst toe en meng nog 1 min.
6
Serveer de rijst met de kippenvleugels en werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 144 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 144 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 9,3 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Ananas | Schijven | Sap
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vleugels | Kip | Bio
Delhaize Vleugels | Kip | Bio
2 × +/- 600 gr
Bio
    +/-€
    4
    43
    Wortelen
    Delhaize Wortelen
    3 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    69
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    2 × 130 gr
    2de tegen -50%
    1
    99
    Rijst | Basmati
    Delhaize Rijst | Basmati
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    15
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Sauce | Soja | Light
    Delhaize Sauce | Soja | Light
    20 cl
    1
    69
    Mais | Notenmix
    Delhaize Mais | Notenmix
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Bouillon | Groenten | Vetarm
    365 Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    45

    Reeds in je keuken

    Gele uien | Netje
    Delhaize Gele uien | Netje
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€24,30