1
Verwarm de oven voor op 200°C. Houd enkele takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng de gehakte kervel met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de ontdooide erwtjes, peper en zout. Rol de bereiding tot kleine balletjes, leg ze in een geoliede ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven.
2
Smelt de boter intussen in een braadpan, bestuif hem met bloem en meng tot hij lichtjes kleurt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij en meng tot een gladde textuur. Laat 2 min. indikken en roer er dan ⅔ van de gruyère onder, de nootmuskaat, peper en zout.
3
Zet de oven op grillstand. Overgiet de balletjes met saus en bestrooi met de rest van de gruyère. Bak goudbruin onder de grill, tot de korst mooi krokant is.
4
Bestrooi de gratin met de rest van de kervel en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Houd enkele takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng de gehakte kervel met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de ontdooide erwtjes, peper en zout. Rol de bereiding tot kleine balletjes, leg ze in een geoliede ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven.
2
Smelt de boter intussen in een braadpan, bestuif hem met bloem en meng tot hij lichtjes kleurt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij en meng tot een gladde textuur. Laat 2 min. indikken en roer er dan ⅔ van de gruyère onder, de nootmuskaat, peper en zout.
3
Zet de oven op grillstand. Overgiet de balletjes met saus en bestrooi met de rest van de gruyère. Bak goudbruin onder de grill, tot de korst mooi krokant is.
4
Bestrooi de gratin met de rest van de kervel en serveer.