Recept zoekresultatenScampi’s diabolo met mascarpone en basilicum
Delhaize logo
  • Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum
    A

Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicum

door Sofie Dumont
Scampi’s diabolo met mascarpone en basilicumA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 450 g grote ongepelde rauwe garnaalstaarten
  • 400 g troskerstomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bokalen passata van kerstomaten
  • 150 g mascarpone
  • 2 kl honing
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 9 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 kl cayennepeper
  • 2 kl currypoeder
  • 1/2 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 4 el gegrilde pijnboompitten (voor de pesto)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de pesto)
  • 4 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 takjes rozemarijn (voor de garnituur)
  • 450 g grote ongepelde rauwe garnaalstaarten
  • 400 g troskerstomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bokalen passata van kerstomaten
  • 150 g mascarpone
  • 2 kl honing
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 9 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 kl cayennepeper
  • 2 kl currypoeder
  • 1/2 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 4 el gegrilde pijnboompitten (voor de pesto)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de pesto)

Begin met koken

: 1.10u
1
Pel de scampi’s: laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Houd de pantsers apart.
2
Fruit de fijngehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olie. Bestuif met curry en cayennepeper. Voeg na 5 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een hoog vuur. Voeg de witte wijn toe, laat 1 min. inkoken en voeg dan het tomatenconcentraat, de honing en de passata toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Giet de saus door een puntzeef en druk ze goed aan. Zet ze terug op het vuur en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de mascarpone toe, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
3
Mix alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de focaccia in sneetjes, verdeel ze over een vel bakpapier en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met geriste rozemarijn, kruid met zout en leg alles op het rooster van de oven. Bak 4 min. goudbruin.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 210°C. Schik de trosjes kerstomaten in een schaal, voeg de ongepelde maar geplette teentjes knoflook toe, samen met de tijm, peper en zout. Besprenkel ze met 3 el olie en bak ze 10 min. in de oven.
6
Kleur de scampi’s kort op een hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olie. Ze mogen niet volledig gaar zijn. Je moet meerdere bakbeurten voorzien en indien nodig olie toevoegen. Kruid met peper en zout.
7
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°C. Bevochtig 6 rechthoekjes bakpapier en wring ze uit. Bekleed er kleine ovenschaaltjes mee en verdeel er de scampi’s over. Giet er saus over en bind de 2 uiteinden van de papillot met keukentouw vast. Schuif ze 7 min. in de oven.
8
Open elke papillot aan 1 kant. Serveer de scampi’s zo, afgewerkt met kleine tomaatjes en pesto. Serveer er de focaccia bij.
1
Pel de scampi’s: laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Houd de pantsers apart.
2
Fruit de fijngehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 4 el olie. Bestuif met curry en cayennepeper. Voeg na 5 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een hoog vuur. Voeg de witte wijn toe, laat 1 min. inkoken en voeg dan het tomatenconcentraat, de honing en de passata toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Giet de saus door een puntzeef en druk ze goed aan. Zet ze terug op het vuur en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de mascarpone toe, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
3
Mix alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Houd apart.
4
Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de focaccia in sneetjes, verdeel ze over een vel bakpapier en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met geriste rozemarijn, kruid met zout en leg alles op het rooster van de oven. Bak 4 min. goudbruin.
5
Verlaag de temperatuur van de oven tot 210°C. Schik de trosjes kerstomaten in een schaal, voeg de ongepelde maar geplette teentjes knoflook toe, samen met de tijm, peper en zout. Besprenkel ze met 3 el olie en bak ze 10 min. in de oven.
6
Kleur de scampi’s kort op een hoog vuur, in een grote braadpan met 1 el olie. Ze mogen niet volledig gaar zijn. Je moet meerdere bakbeurten voorzien en indien nodig olie toevoegen. Kruid met peper en zout.
7
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°C. Bevochtig 6 rechthoekjes bakpapier en wring ze uit. Bekleed er kleine ovenschaaltjes mee en verdeel er de scampi’s over. Giet er saus over en bind de 2 uiteinden van de papillot met keukentouw vast. Schuif ze 7 min. in de oven.
8
Open elke papillot aan 1 kant. Serveer de scampi’s zo, afgewerkt met kleine tomaatjes en pesto. Serveer er de focaccia bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 553; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 729,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 553; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 729,9
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
1
89
Gezeefde tomaten
Delhaize Gezeefde tomaten
500 gr
0
69
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
59
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Kruiden | Kerrie | zacht
Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
37 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
63
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
€45,21