Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpan met balletjes en herfstgroenten
Delhaize logo
A

Stoofpan met balletjes en herfstgroenten

Stoofpan met balletjes en herfstgroentenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 350 g butternutpompoen
  • 3 wortelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 200 g passata
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 70 g paneermeel
  • 1,2 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 350 g butternutpompoen
  • 3 wortelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 200 g passata
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 70 g paneermeel
  • 1,2 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 takje tijm

Begin met koken

: 35 min. + 1 u. kooktijd
1
Meng het gehakt met het ei, ¾ van de gehakte peterselie, de geriste tijm, het paneermeel, peper en zout. Rol tot ± 10 balletjes. Snijd de wortelen en de butternut in blokjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn).
2
Bak de balletjes rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie. Haal ze uit de pan en fruit de wortelen, de butternut en de gehakte ui in dezelfde pan. Voeg na 5 min. het geperste teentje knoflook en de oesterzwammen in grote stukken toe. Fruit nog 5 min., giet er de witte wijn bij en laat op een hoog vuur volledig inkoken. Voeg de gevogeltefond, de passata, de gepelde tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Schep er de spinazie en de balletjes bij, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Werk af met de rest van de peterselie en serveer met puree.
1
Meng het gehakt met het ei, ¾ van de gehakte peterselie, de geriste tijm, het paneermeel, peper en zout. Rol tot ± 10 balletjes. Snijd de wortelen en de butternut in blokjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn).
2
Bak de balletjes rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie. Haal ze uit de pan en fruit de wortelen, de butternut en de gehakte ui in dezelfde pan. Voeg na 5 min. het geperste teentje knoflook en de oesterzwammen in grote stukken toe. Fruit nog 5 min., giet er de witte wijn bij en laat op een hoog vuur volledig inkoken. Voeg de gevogeltefond, de passata, de gepelde tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Schep er de spinazie en de balletjes bij, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Werk af met de rest van de peterselie en serveer met puree.
Nutritionele informatie
A
Energie: 455 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kippengehakt
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr
2+1 gratis
Bio
    2
    99
    Bladspinazie | Gehakt
    Hak Bladspinazie | Gehakt
    245 gr
    2de tegen -50%
    2
    55
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    4 x 70 gr
    3
    85
    Tomaten | Gepeld | Bio
    Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
    400 gr
    Bio
      0
      95
      Somontano | Chardonnay
      Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
      37,5 cl
      2+1 gratis
      3
      99
      Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
      Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
      109 gr
      3+1 gratis
      2
      69
      Kruiden | Peterselie
      Santa Maria Kruiden | Peterselie
      8 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Laurierblaadjes
      Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
      2 × 4 gr
      -10% voor 3
      2
      15

      Reeds in je keuken

      Paneermeel | Glutenvrij
      Schär Paneermeel | Glutenvrij
      300 gr
      2de tegen -50%
      3
      85
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €34,42