⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGambasoep met curry en paksoi
Delhaize logo

Gambasoep met curry en paksoi

Gambasoep met curry en paksoi
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 dl ouzo
  • 3,8 dl schaaldierenfond (potten)
  • 2 dl water
  • 2 takjes tijm
  • 2 kl Thai Mix’-kruiden Santa Maria
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 3 kleine Shanghai paksoi
  • 2 tomaten
  • platte peterselie
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 dl ouzo
  • 3,8 dl schaaldierenfond (potten)
  • 2 dl water
  • 2 takjes tijm
  • 2 kl Thai Mix’-kruiden Santa Maria
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 3 kleine Shanghai paksoi
  • 2 tomaten

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
2
Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
3
Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
4
Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.
1
Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
2
Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
3
Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
4
Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.
Nutritionele informatie
Energie: 250 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ouzo
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Thaise kruiden
2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Paksoi | Bio
    Delhaize Paksoi | Bio
    1 st
    Bio
      2
      99
      Smaaktrostomaten
      Delhaize Smaaktrostomaten
      450 gr
      4
      49

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49
      Totaal:
      €37,86