1
Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
2
Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
3
Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
4
Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.
1
Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
2
Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
3
Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
4
Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.