Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Savoie-taart

Savoie-taart
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel (maïzena)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zout
  • 1 biocitroen (schil)
  • 1 kl boter
  • bloemsuiker
  • rood fruit
  • 1 brikje verse room
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel (maïzena)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zout
  • 1 biocitroen (schil)
  • 1 kl boter
  • bloemsuiker
  • rood fruit
  • 1 brikje verse room

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Scheid het eiwit van de eierdooiers.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
4
Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
5
Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
6
Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
7
Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
8
Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Scheid het eiwit van de eierdooiers.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
4
Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
5
Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
6
Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
7
Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
8
Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.
Nutritionele informatie
Energie: 342 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
blauwe bosbes en frambozen
Delhaize blauwe bosbes en frambozen
250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
69
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Totaal:
€8,11