⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenChocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Delhaize logo
  • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 80 g boter
  • 150 g Medjool dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 1 zout
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 10 cl bruine rum
  • 1 kl bloemsuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 80 g boter
  • 150 g Medjool dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 1 zout
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 10 cl bruine rum
  • 1 kl bloemsuiker

Begin met koken

: 20 min + baktijd 30 min + weektijd 1 u
1
Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
2
Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
4
Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
5
Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
6
Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
1
Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
2
Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
4
Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
5
Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
6
Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Vaderdag
Overig
Dessert