1
Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
2
Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
4
Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
5
Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
6
Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
1
Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 u weken.
2
Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
3
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 min rusten en meng.
4
Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
5
Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 min in de oven.
6
Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.