Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRolgebak met choco
Delhaize logo
  • Rolgebak met choco

Rolgebak met choco

Rolgebak met choco
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 300 g choco
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 100 g griessuiker
  • 35 g boter
  • 2 kl bloemsuiker
  • 1 zout
  • suikerparels en clementines voor de afwerking
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 300 g choco
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 100 g griessuiker
  • 35 g boter
  • 2 kl bloemsuiker
  • 1 zout
  • suikerparels en clementines voor de afwerking

Begin met koken

: 20 min + 8 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Klop de zachte boter met de suiker, 1 heel ei en 3 eierdooiers. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde maïszetmeel toe, meng goed.
3
Klop de 3 eiwitten met een snufje zout heel stijf. Meng voorzichtig met het deeg.
4
Bedek een bakplaat (38 x 28 cm) over de ganse oppervlakte met bakpapier. Schep er het deeg op en smeer het egaal over de bakplaat uit. Laat 8 min in de oven bakken, het moet nauwelijks licht bruin gebakken zijn.
5
Draai de plaat om op een propere en met bloemsuiker bestrooide keukenhanddoek, verwijder het bakpapier en rol het gebak, samen met de handdoek, op. Laat afkoelen.
6
Ontrol het gebak voorzichtig, besmeer met choco en rol opnieuw op. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 u in de koelkast.
7
Snijd de uiteinden van het gebak om mooie zijkanten te bekomen en bestrooi met bloemsuiker. Versier volgens je eigen smaak met suikerparels en partjes clementine.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Klop de zachte boter met de suiker, 1 heel ei en 3 eierdooiers. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde maïszetmeel toe, meng goed.
3
Klop de 3 eiwitten met een snufje zout heel stijf. Meng voorzichtig met het deeg.
4
Bedek een bakplaat (38 x 28 cm) over de ganse oppervlakte met bakpapier. Schep er het deeg op en smeer het egaal over de bakplaat uit. Laat 8 min in de oven bakken, het moet nauwelijks licht bruin gebakken zijn.
5
Draai de plaat om op een propere en met bloemsuiker bestrooide keukenhanddoek, verwijder het bakpapier en rol het gebak, samen met de handdoek, op. Laat afkoelen.
6
Ontrol het gebak voorzichtig, besmeer met choco en rol opnieuw op. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 u in de koelkast.
7
Snijd de uiteinden van het gebak om mooie zijkanten te bekomen en bestrooi met bloemsuiker. Versier volgens je eigen smaak met suikerparels en partjes clementine.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chocolade | Callets | Puur
Jacques Chocolade | Callets | Puur
400 gr
6
75
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€17,72