1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Klop de zachte boter met de suiker, 1 heel ei en 3 eierdooiers. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde maïszetmeel toe, meng goed.
3
Klop de 3 eiwitten met een snufje zout heel stijf. Meng voorzichtig met het deeg.
4
Bedek een bakplaat (38 x 28 cm) over de ganse oppervlakte met bakpapier. Schep er het deeg op en smeer het egaal over de bakplaat uit. Laat 8 min in de oven bakken, het moet nauwelijks licht bruin gebakken zijn.
5
Draai de plaat om op een propere en met bloemsuiker bestrooide keukenhanddoek, verwijder het bakpapier en rol het gebak, samen met de handdoek, op. Laat afkoelen.
6
Ontrol het gebak voorzichtig, besmeer met choco en rol opnieuw op. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 u in de koelkast.
7
Snijd de uiteinden van het gebak om mooie zijkanten te bekomen en bestrooi met bloemsuiker. Versier volgens je eigen smaak met suikerparels en partjes clementine.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Klop de zachte boter met de suiker, 1 heel ei en 3 eierdooiers. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde maïszetmeel toe, meng goed.
3
Klop de 3 eiwitten met een snufje zout heel stijf. Meng voorzichtig met het deeg.
4
Bedek een bakplaat (38 x 28 cm) over de ganse oppervlakte met bakpapier. Schep er het deeg op en smeer het egaal over de bakplaat uit. Laat 8 min in de oven bakken, het moet nauwelijks licht bruin gebakken zijn.
5
Draai de plaat om op een propere en met bloemsuiker bestrooide keukenhanddoek, verwijder het bakpapier en rol het gebak, samen met de handdoek, op. Laat afkoelen.
6
Ontrol het gebak voorzichtig, besmeer met choco en rol opnieuw op. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 u in de koelkast.
7
Snijd de uiteinden van het gebak om mooie zijkanten te bekomen en bestrooi met bloemsuiker. Versier volgens je eigen smaak met suikerparels en partjes clementine.