1
Snipper de rode kool heel fijn met een mes of met de mandoline. Meng de suiker en 1 dl warm water in een slakom. Roer er de azijn en de rode kool onder, kruid met peper en met zout. Dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het gebraad op smaak met peper, zout en de kruidenmix. Schroei het op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met de hete boter. Leg het gebraad in een ovenschaal, overgiet het met het bier en dek de schaal luchtdicht af met een dubbele laag aluminiumfolie. Schuif 1 u in de oven.
3
Snijd het vlees in ultrafijne sneetjes. Snijd de ciabatta’s in 3, open ze en gril ze aan de kant van het kruim. Besmeer ze royaal met hummus, verdeel er het vlees over, goed uitgelekte rodekoolpickles en werk af met een beetje gehakte bieslook.
4
Tip: Gebruik gerust een ander type hummus naar keuze (natuur, gekruid, met verse kruiden …) of zelfs guacamole.
1
Snipper de rode kool heel fijn met een mes of met de mandoline. Meng de suiker en 1 dl warm water in een slakom. Roer er de azijn en de rode kool onder, kruid met peper en met zout. Dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het gebraad op smaak met peper, zout en de kruidenmix. Schroei het op een hoog vuur aan de 2 kanten dicht, in een braadpan met de hete boter. Leg het gebraad in een ovenschaal, overgiet het met het bier en dek de schaal luchtdicht af met een dubbele laag aluminiumfolie. Schuif 1 u in de oven.
3
Snijd het vlees in ultrafijne sneetjes. Snijd de ciabatta’s in 3, open ze en gril ze aan de kant van het kruim. Besmeer ze royaal met hummus, verdeel er het vlees over, goed uitgelekte rodekoolpickles en werk af met een beetje gehakte bieslook.
4
Tip: Gebruik gerust een ander type hummus naar keuze (natuur, gekruid, met verse kruiden …) of zelfs guacamole.