Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAardappelkoekjes met room en foreleitjes
Delhaize logo
  • Aardappelkoekjes met room en foreleitjes
    C

Aardappelkoekjes met room en foreleitjes

door Whoogys
Aardappelkoekjes met room en foreleitjesC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g foreleitjes
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 schaaltje tuinkers
  • 1/4 bussel bieslook
  • 1/4 bussel dille
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g ‘alle-gebruik’ aardappelen
  • 1,5 dl zure room Isigny
  • 5 kl maïszetmeel
  • zonnebloemolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 50 g foreleitjes
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 schaaltje tuinkers
  • 1/4 bussel bieslook
  • 1/4 bussel dille
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g ‘alle-gebruik’ aardappelen
  • 1,5 dl zure room Isigny
  • 5 kl maïszetmeel
  • zonnebloemolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze in een zeefdoek (of in een schone keukendoek), maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk water uit.
2
Doe de aardappelpulp in een slakom en roer er het ei onder, samen met het geperste teentje knoflook, de fijngehakte rozemarijn, de maizena, peper, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Giet een bodem van ½ cm zonnebloemolie in een grote antiaanbakpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Lepel er hoopjes aardappelbereiding in, plet ze lichtjes en bak ze ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, om een mooie korst te vormen. Draai de aardappelkoekjes voorzichtig om, zodra de onderkant mooi kleurt en uniform gebakken is, en bak de andere kant nog enkele minuten.
4
Laat de aardappelkoekjes op een rooster uitlekken en daarna op keukenpapier. Dresseer ze op de borden met een kleine quenelle zure room. Kruid met peper, zout, Espelettepeper en bestrooi met foreleitjes. Werk af met gesnipperde bieslook, met gesnipperde dille en met tuinkers. Serveer als voorgerecht.
1
Schil de aardappelen en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze in een zeefdoek (of in een schone keukendoek), maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk water uit.
2
Doe de aardappelpulp in een slakom en roer er het ei onder, samen met het geperste teentje knoflook, de fijngehakte rozemarijn, de maizena, peper, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Giet een bodem van ½ cm zonnebloemolie in een grote antiaanbakpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Lepel er hoopjes aardappelbereiding in, plet ze lichtjes en bak ze ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, om een mooie korst te vormen. Draai de aardappelkoekjes voorzichtig om, zodra de onderkant mooi kleurt en uniform gebakken is, en bak de andere kant nog enkele minuten.
4
Laat de aardappelkoekjes op een rooster uitlekken en daarna op keukenpapier. Dresseer ze op de borden met een kleine quenelle zure room. Kruid met peper, zout, Espelettepeper en bestrooi met foreleitjes. Werk af met gesnipperde bieslook, met gesnipperde dille en met tuinkers. Serveer als voorgerecht.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 223 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 223 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 5 g
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Foreleieren
Gabriel Foreleieren
50 gr
4
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €26,64