1
Schil de aardappelen en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze in een zeefdoek (of in een schone keukendoek), maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk water uit.
2
Doe de aardappelpulp in een slakom en roer er het ei onder, samen met het geperste teentje knoflook, de fijngehakte rozemarijn, de maizena, peper, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Giet een bodem van ½ cm zonnebloemolie in een grote antiaanbakpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Lepel er hoopjes aardappelbereiding in, plet ze lichtjes en bak ze ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, om een mooie korst te vormen. Draai de aardappelkoekjes voorzichtig om, zodra de onderkant mooi kleurt en uniform gebakken is, en bak de andere kant nog enkele minuten.
4
Laat de aardappelkoekjes op een rooster uitlekken en daarna op keukenpapier. Dresseer ze op de borden met een kleine quenelle zure room. Kruid met peper, zout, Espelettepeper en bestrooi met foreleitjes. Werk af met gesnipperde bieslook, met gesnipperde dille en met tuinkers. Serveer als voorgerecht.
1
Schil de aardappelen en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze in een zeefdoek (of in een schone keukendoek), maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk water uit.
2
Doe de aardappelpulp in een slakom en roer er het ei onder, samen met het geperste teentje knoflook, de fijngehakte rozemarijn, de maizena, peper, zout en Espelettepeper naar eigen smaak.
3
Giet een bodem van ½ cm zonnebloemolie in een grote antiaanbakpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Lepel er hoopjes aardappelbereiding in, plet ze lichtjes en bak ze ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, om een mooie korst te vormen. Draai de aardappelkoekjes voorzichtig om, zodra de onderkant mooi kleurt en uniform gebakken is, en bak de andere kant nog enkele minuten.
4
Laat de aardappelkoekjes op een rooster uitlekken en daarna op keukenpapier. Dresseer ze op de borden met een kleine quenelle zure room. Kruid met peper, zout, Espelettepeper en bestrooi met foreleitjes. Werk af met gesnipperde bieslook, met gesnipperde dille en met tuinkers. Serveer als voorgerecht.