Recept zoekresultatenPapilotte met kabeljauwhaasje en fijne groenten
Delhaize logo
  • Papilotte met kabeljauwhaasje en fijne groenten

Papilotte met kabeljauwhaasje en fijne groenten

Papilotte met kabeljauwhaasje en fijne groenten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 klein venkelknol
  • 2 nieuwe uien
  • 20 groene asperge tips
  • 12 rode kerstomaatjes
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 40 cl witte wijn
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 klein venkelknol
  • 2 nieuwe uien
  • 20 groene asperge tips
  • 12 rode kerstomaatjes
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 40 cl witte wijn
  • 20 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2
Verdeel de kabeljauw in 4 stukken van ongeveer 150 g.
3
Pel de sjalotten en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in fijne plakjes. Snijd de lente-ui fijn en de kerstomaatjes overlangs in 2. Haal de harde kern uit de venkel en snijd hem fijn.
4
Leg een vel bakpapier open en bedek 2/3 met een 2de vel zodat je in het midden een dubbele laag bekomt. Schik hierop 1/4 van de groenten en 1 stuk vis. Leg er een takje tijm en 1 schijfje citroen op. Kruid goed af met peper en een snuifje zout, voeg dan 1/4 van de witte wijn toe en een nootje boter.
5
Vouw de boven- en onderkant van het papier naar boven en plooi deze zorgvuldig dicht. Maak de andere 2 uiteinden dicht met een keukentouw zoals een bonbon. Herhaal dit voor de 3 resterende papillotten.
6
Schik de papillotten op een bakplaat en gaar ze 20 min. in de oven.
7
Serveer ze op een warm bord.
1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2
Verdeel de kabeljauw in 4 stukken van ongeveer 150 g.
3
Pel de sjalotten en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in fijne plakjes. Snijd de lente-ui fijn en de kerstomaatjes overlangs in 2. Haal de harde kern uit de venkel en snijd hem fijn.
4
Leg een vel bakpapier open en bedek 2/3 met een 2de vel zodat je in het midden een dubbele laag bekomt. Schik hierop 1/4 van de groenten en 1 stuk vis. Leg er een takje tijm en 1 schijfje citroen op. Kruid goed af met peper en een snuifje zout, voeg dan 1/4 van de witte wijn toe en een nootje boter.
5
Vouw de boven- en onderkant van het papier naar boven en plooi deze zorgvuldig dicht. Maak de andere 2 uiteinden dicht met een keukentouw zoals een bonbon. Herhaal dit voor de 3 resterende papillotten.
6
Schik de papillotten op een bakplaat en gaar ze 20 min. in de oven.
7
Serveer ze op een warm bord.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht