⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGefrituurde kip op geroosterde Averbodepeperkoek
Delhaize logo
  • Gefrituurde kip op geroosterde Averbodepeperkoek
    C

Gefrituurde kip op geroosterde Averbodepeperkoek

Gefrituurde kip op geroosterde AverbodepeperkoekC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippenbovenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 2/3 Averbodepeperkoek
  • 3 dl karnemelk
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • een frituurpan
  • 20 g boter
  • 2 el kippenkruiden
  • 2 el paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 500 g kippenbovenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 2/3 Averbodepeperkoek
  • 3 dl karnemelk
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • een frituurpan
  • 20 g boter
  • 2 el kippenkruiden
  • 2 el paprikapoeder
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. (+ 10 min. kooktijd + 2 u marineertijd)
1
Open de kippenbovenbouten en plet ze. Doe ze in een schaal met de karnemelk, zout, peper, de paprika, ¾ van de kipkruiden en de geperste teentjes knoflook. Meng, dek af en laat minstens 2 u in de koelkast marineren (of liefst de hele nacht).
2
Meng de yoghurt met peper en zout.
3
Verwarm de olie op 180 C°. Meng de bloem met de maizena en haal er de uitgelekte stukken kip door om ze volledig te omhullen. Bak ze (in meerdere bakbeurten) gedurende 3 à 5 min., naargelang hun dikte. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de rest van de kipkruiden.
4
Snijd intussen 8 sneetjes Averbodepeperkoek en bak ze in een grote braadpan goudbruin, met de boter.
5
Serveer de peperkoektoastjes met de kip, een beetje yoghurt, 1 citroenpartje en fijngehakte bieslook. Geef er een grote gemengde salade bij.
6
Tip: Laat de kip indien mogelijk een dag op voorhand marineren voor een ultramals resultaat.
1
Open de kippenbovenbouten en plet ze. Doe ze in een schaal met de karnemelk, zout, peper, de paprika, ¾ van de kipkruiden en de geperste teentjes knoflook. Meng, dek af en laat minstens 2 u in de koelkast marineren (of liefst de hele nacht).
2
Meng de yoghurt met peper en zout.
3
Verwarm de olie op 180 C°. Meng de bloem met de maizena en haal er de uitgelekte stukken kip door om ze volledig te omhullen. Bak ze (in meerdere bakbeurten) gedurende 3 à 5 min., naargelang hun dikte. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de rest van de kipkruiden.
4
Snijd intussen 8 sneetjes Averbodepeperkoek en bak ze in een grote braadpan goudbruin, met de boter.
5
Serveer de peperkoektoastjes met de kip, een beetje yoghurt, 1 citroenpartje en fijngehakte bieslook. Geef er een grote gemengde salade bij.
6
Tip: Laat de kip indien mogelijk een dag op voorhand marineren voor een ultramals resultaat.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 26,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 26,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
+/- 510 gr
+/-€
7
64
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Koek | Honing
Delhaize Koek | Honing
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
85
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29

Reeds in je keuken

Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€32,33