⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVelouté van kastanjepompoen met eekhoorntjesbroodroom in een korstje
Delhaize logo
  • Velouté van kastanjepompoen met eekhoorntjesbroodroom in een korstje
    C

Velouté van kastanjepompoen met eekhoorntjesbroodroom in een korstje

door Line Couvreur
Velouté van kastanjepompoen met eekhoorntjesbroodroom in een korstjeC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 ei
  • 1 kastanjepompoen (± 1,7 kg)
  • 2 uien
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 plak bladerdeeg
  • 1 dl room met 35% V.G.
  • 15 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 1 kastanjepompoen (± 1,7 kg)
  • 2 uien
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 plak bladerdeeg
  • 1 dl room met 35% V.G.
  • 15 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 55 min. kooktijd
1
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. in een beetje lauw water weken.
2
Verwijder de pitjes uit de kastanjepompoen en snijd hem in blokjes (je hoeft hem niet te schillen). Doe ze in een kookpot met de grofgehakte uien, overgiet met water, breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Schep het eekhoorntjesbrood in een braadpan, met het weekwater en de boter. Bak op een matig vuurtje, tot volledige verdamping van het water. Voeg de room toe en laat op een matig vuurtje voor de helft inkoken. Breng verder op smaak.
4
Verwijder een groot deel van het kookwater van de groenten en giet het in een karaf. Mix de rest fijn met de olijfolie, peper en zout. Voeg eventueel een beetje water uit de karaf toe en mix tot de gewenste dikte.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de lauwe soep in kommen, verdeel er het eekhoorntjesbrood over. Snijd cirkels uit de plakken bladerdeeg, die net iets groter zijn dan de kommen. Bevochtig lichtjes de randen van de kommen, bedek elke kom met een deegcirkel en druk goed aan om het deeg vast te plakken.
6
Schuif 10 min. in de oven, smeer in met de losgeklopte eidooier en bak nog 10 à 15 min, tot het deeg mooi goudbruin is.
7
Dien meteen op.
8
Tip: De smaak van kastanjepompoen is vrij zoet en lijkt op die van kastanjes. Vervang hem naar eigen smaak door butternut of pompoen. Kommen met een ‘leeuwenkop’ zijn ideaal voor soepen in een korstje, dankzij hun iets smallere opening. En ook nog eens lekker oldschool!
1
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. in een beetje lauw water weken.
2
Verwijder de pitjes uit de kastanjepompoen en snijd hem in blokjes (je hoeft hem niet te schillen). Doe ze in een kookpot met de grofgehakte uien, overgiet met water, breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
3
Schep het eekhoorntjesbrood in een braadpan, met het weekwater en de boter. Bak op een matig vuurtje, tot volledige verdamping van het water. Voeg de room toe en laat op een matig vuurtje voor de helft inkoken. Breng verder op smaak.
4
Verwijder een groot deel van het kookwater van de groenten en giet het in een karaf. Mix de rest fijn met de olijfolie, peper en zout. Voeg eventueel een beetje water uit de karaf toe en mix tot de gewenste dikte.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de lauwe soep in kommen, verdeel er het eekhoorntjesbrood over. Snijd cirkels uit de plakken bladerdeeg, die net iets groter zijn dan de kommen. Bevochtig lichtjes de randen van de kommen, bedek elke kom met een deegcirkel en druk goed aan om het deeg vast te plakken.
6
Schuif 10 min. in de oven, smeer in met de losgeklopte eidooier en bak nog 10 à 15 min, tot het deeg mooi goudbruin is.
7
Dien meteen op.
8
Tip: De smaak van kastanjepompoen is vrij zoet en lijkt op die van kastanjes. Vervang hem naar eigen smaak door butternut of pompoen. Kommen met een ‘leeuwenkop’ zijn ideaal voor soepen in een korstje, dankzij hun iets smallere opening. En ook nog eens lekker oldschool!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1,9 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Voorgerecht