1
Je hebt voor dit recept lange rechthoekige sneetjes brood nodig: snijd de broden in de lengte in dikke sneetjes, in de snijmachine van de supermarkt.
2
Rooster de hele paprika’s gedurende 1 u in de oven op 180°C en laat ze in een gesloten luchtdichte pot afkoelen. Schil ze, verwijder de pitjes en snijd ze in brede stroken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd de aubergine en de courgette in lange fijne plakjes. Meng ze met de olijfolie en gril ze kort op een hete grill. Kruid met peper, met zout en laat lauw worden.
4
Besmeer 3 sneetjes wit brood en 3 sneetjes bruin brood met verse kaas. Garneer ze met de gegrilde groenten en basilicumblaadjes (houd van alle ingrediënten een beetje apart voor de afwerking). Stapel afwisselend een witte en een bruine boterham (begin met een witte). Besmeer een 4de sneetje wit brood met kaas en bedek er de sandwich mee. Prik alles vast met satéstokjes, dek af en laat minstens 2 u in de koelkast stevig worden.
5
Snijd de 4 kanten van de sandwichcake met een scherp broodmes weg. Werk de bovenkant af met de rest van de gegrilde groenten en van de basilicum. Snijd in sneetjes en serveer met de tapenade.
6
Tip: Gehaast? Gebruik 2 zakjes gegrilde groenten uit de diepvries, bak ze enkele min. en laat ze lauw worden.
1
Je hebt voor dit recept lange rechthoekige sneetjes brood nodig: snijd de broden in de lengte in dikke sneetjes, in de snijmachine van de supermarkt.
2
Rooster de hele paprika’s gedurende 1 u in de oven op 180°C en laat ze in een gesloten luchtdichte pot afkoelen. Schil ze, verwijder de pitjes en snijd ze in brede stroken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd de aubergine en de courgette in lange fijne plakjes. Meng ze met de olijfolie en gril ze kort op een hete grill. Kruid met peper, met zout en laat lauw worden.
4
Besmeer 3 sneetjes wit brood en 3 sneetjes bruin brood met verse kaas. Garneer ze met de gegrilde groenten en basilicumblaadjes (houd van alle ingrediënten een beetje apart voor de afwerking). Stapel afwisselend een witte en een bruine boterham (begin met een witte). Besmeer een 4de sneetje wit brood met kaas en bedek er de sandwich mee. Prik alles vast met satéstokjes, dek af en laat minstens 2 u in de koelkast stevig worden.
5
Snijd de 4 kanten van de sandwichcake met een scherp broodmes weg. Werk de bovenkant af met de rest van de gegrilde groenten en van de basilicum. Snijd in sneetjes en serveer met de tapenade.
6
Tip: Gehaast? Gebruik 2 zakjes gegrilde groenten uit de diepvries, bak ze enkele min. en laat ze lauw worden.