1
Verwarm de oven op 175°C.
2
Snijd de aubergine, de courgette, de zoete aardappeltje, de selder en de tomaten in blokjes. De champignons in kwartjes. Houd alles apart.
3
Pel en snijd de ajuin fijn. Stoof de ajuin aan in olijfolie en pers er het lookteentje bij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg er dan de courgette, de aubergine, de selder, de champignons en de zoete aardappel bij. Laat terug een 5 tal minuten stoven. Voeg daarna de tomaten in blik, de verse tijm en de oregano toe. Meng het geheel door elkaar en kruid goed af met de kruidenmengeling. Laat zachtjes koken.
4
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat onder voortdurend roeren met een klopper de massa doorwarmen tot wanneer je een koekjes geur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan, onder voortdurend mengen, geleidelijk aan de melk toe. Laat op zacht vuur 2 minuten verdikken. Kruid de saus goed af met peper en nootmuskaat en houd ze apart.
5
Bouw de lasagne op in een diepe ovenschaal. Start met een beetje tomatensaus en daarbovenop 3 lasagnevellen. Deze bedek je dan weer met een laagje bechamelsaus. Herhaal alle stappen nog 2 keer en eindig met de bechamelsaus. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dek af ermee. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven op 175°C.
2
Snijd de aubergine, de courgette, de zoete aardappeltje, de selder en de tomaten in blokjes. De champignons in kwartjes. Houd alles apart.
3
Pel en snijd de ajuin fijn. Stoof de ajuin aan in olijfolie en pers er het lookteentje bij. Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg er dan de courgette, de aubergine, de selder, de champignons en de zoete aardappel bij. Laat terug een 5 tal minuten stoven. Voeg daarna de tomaten in blik, de verse tijm en de oregano toe. Meng het geheel door elkaar en kruid goed af met de kruidenmengeling. Laat zachtjes koken.
4
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat onder voortdurend roeren met een klopper de massa doorwarmen tot wanneer je een koekjes geur ruikt. Voeg nu geleidelijk aan, onder voortdurend mengen, geleidelijk aan de melk toe. Laat op zacht vuur 2 minuten verdikken. Kruid de saus goed af met peper en nootmuskaat en houd ze apart.
5
Bouw de lasagne op in een diepe ovenschaal. Start met een beetje tomatensaus en daarbovenop 3 lasagnevellen. Deze bedek je dan weer met een laagje bechamelsaus. Herhaal alle stappen nog 2 keer en eindig met de bechamelsaus. Snijd de mozzarella in dunne plakken en dek af ermee. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.