⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade van prei en rode biet
Delhaize logo
  • Salade van prei en rode biet
    A

Salade van prei en rode biet

Salade van prei en rode bietA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 preiwitten
  • 1 bussel rode bieten
  • 150 g miniwortelen
  • 1 bussel radijzen
  • 2 el walnoten
  • 100 g gorgonzola
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 el rietsuiker
  • 1 biocitroen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 4 preiwitten
  • 1 bussel rode bieten
  • 150 g miniwortelen
  • 1 bussel radijzen
  • 2 el walnoten
  • 100 g gorgonzola
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 el rietsuiker
  • 1 biocitroen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 10 min kooktijd
1
Spoel de groenten. Schil de miniwortelen en de bieten. Snijd de radijzen af op ± 2 cm van het lof.
2
Kook de preiwitten in een grote pot gezouten water, voeg na 6 min de miniwortelen toe en na nog eens 3 min de radijzen. Laat nog 5 min koken en schrik in ijswater. Kook de rode bieten ± 10 min en bewaar het kookwater.
3
Maak de vinaigrette: pers de sinaasappel en de citroen en voeg de zeste van de citroen toe. Meng met een beetje kookwater van de rode bieten, de balsamicoazijn, de suiker en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de groenten in 2 of in 4 in de lengte, afhankelijk van hun grootte. Snijd de gorgonzola in blokjes. Verdeel de groenten over een groot bord, bestrooi met de walnoten, de gorgonzola en de vinaigrette en laat 5 min marineren voor je de salade opdient.
1
Spoel de groenten. Schil de miniwortelen en de bieten. Snijd de radijzen af op ± 2 cm van het lof.
2
Kook de preiwitten in een grote pot gezouten water, voeg na 6 min de miniwortelen toe en na nog eens 3 min de radijzen. Laat nog 5 min koken en schrik in ijswater. Kook de rode bieten ± 10 min en bewaar het kookwater.
3
Maak de vinaigrette: pers de sinaasappel en de citroen en voeg de zeste van de citroen toe. Meng met een beetje kookwater van de rode bieten, de balsamicoazijn, de suiker en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snijd de groenten in 2 of in 4 in de lengte, afhankelijk van hun grootte. Snijd de gorgonzola in blokjes. Verdeel de groenten over een groot bord, bestrooi met de walnoten, de gorgonzola en de vinaigrette en laat 5 min marineren voor je de salade opdient.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 350; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 350; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,4
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
2 × 300 gr
2de tegen -50%
1
69
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Aperogroente | Radijs 230g
    Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
    230 gr
    2+1 gratis
    2
    09
    Walnoten | Grenoble 1 Kg
    Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
    1 kg
    7
    99
    Gorgonzola | Mascarpone
    Delhaize Gorgonzola | Mascarpone
    150 gr
    3
    49
    Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
    Delhaize Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
    1 kg
    Bio
      3
      99
      Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      500 gr
      1
      59
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69

      Reeds in je keuken

      Azijn | Balsamico | Modena
      Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
      50 cl
      2
      09
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Fleur de sel | Guerande
      Delhaize Fleur de sel | Guerande
      125 gr
      3
      55
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €27,06