⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCarpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas
Delhaize logo
  • Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el orgeadesiroop
  • fleur de sel
  • peper
  • 4 takjes verse munt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el orgeadesiroop
  • fleur de sel
  • peper
  • 4 takjes verse munt

Begin met koken

1
Was de vruchten en droog ze zorgvuldig af.
2
Snij de tomaat in fijne schijfjes en verwijder de te harde kern.
3
Snij de abrikozen in twee, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes.
4
Laat de garnalen ontdooien en pel ze.
5
Verhit een antikleefpan zonder vetstof.
6
Als ze heet genoeg is, gooi je er de gambas in en pers je er het citroensap over uit.
7
Doe er zout en peper op. Meng. De garnalen zijn gaar als ze een roze kleur hebben.
8
Maak de vinaigrette klaar door de orgeadesiroop en de balamicoazijn te mengen.
9
Leg 4 muntkopjes opzij voor de versiering en rist de rest af.
10
Snij fijn en doe bij de vinaigrette met fleur de sel en peper.
11
Schik op elk bord een rozet met afwisselend schijfjes tomaat en abrikoos.
12
Leg daarop 4 garnalen en giet er dan vinaigrette over.
13
Versier met verse munt en dien heel koel op.
1
Was de vruchten en droog ze zorgvuldig af.
2
Snij de tomaat in fijne schijfjes en verwijder de te harde kern.
3
Snij de abrikozen in twee, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes.
4
Laat de garnalen ontdooien en pel ze.
5
Verhit een antikleefpan zonder vetstof.
6
Als ze heet genoeg is, gooi je er de gambas in en pers je er het citroensap over uit.
7
Doe er zout en peper op. Meng. De garnalen zijn gaar als ze een roze kleur hebben.
8
Maak de vinaigrette klaar door de orgeadesiroop en de balamicoazijn te mengen.
9
Leg 4 muntkopjes opzij voor de versiering en rist de rest af.
10
Snij fijn en doe bij de vinaigrette met fleur de sel en peper.
11
Schik op elk bord een rozet met afwisselend schijfjes tomaat en abrikoos.
12
Leg daarop 4 garnalen en giet er dan vinaigrette over.
13
Versier met verse munt en dien heel koel op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Orgeat siroop
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€1,49

Deze recepten kan je ook leuk vinden