⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSpeltsalade met wortelen en sinaasappelen
Delhaize logo
  • Speltsalade met wortelen en sinaasappelen
    A

Speltsalade met wortelen en sinaasappelen

Speltsalade met wortelen en sinaasappelenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g miniwortelen
  • 4 sinaasappels
  • 1 citroen (het sap)
  • 240 g volkoren spelt
  • 250 g verse geitenkaas
  • 100 g volle natuuryoghurt
  • 4 el rietsuiker
  • 5 g basilicum
  • 15 g koriander
  • 5 g tijm
  • 5 g rozemarijn
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 kl korianderpoeder
  • peper
  • zout
  • 300 g miniwortelen
  • 4 sinaasappels
  • 1 citroen (het sap)
  • 240 g volkoren spelt
  • 250 g verse geitenkaas
  • 100 g volle natuuryoghurt
  • 4 el rietsuiker
  • 5 g basilicum
  • 15 g koriander
  • 5 g tijm
  • 5 g rozemarijn
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 kl korianderpoeder
  • peper

Begin met koken

: 10 min + 30 min kooktijd
1
Kook de spelt gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet, breng op smaak met 2 el olijfolie, peper en zout.
2
Schil de wortelen en behoud 2 cm van het lof. Kook ze ± 4 min in een grote pot gezouten water en laat ze schrikken in ijswater. Gril het komijn- en korianderpoeder kort in een droge pan zonder het te laten verbranden. Neem de helft van de specerijen uit de pan en houd apart. Doe in de pan bij de andere helft van de kruiden 1 el olijfolie, de tijm, de rozemarijn en de wortelen. Voeg het citroensap en 4 el rietsuiker toe en zet het vuur enkele minuten hoog totdat het vocht ingekookt is.
3
Vermeng de andere helft van het specerijenmengsel met de natuuryoghurt en voeg 1 el olijfolie, peper en zout naar smaak toe. Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snijd ze in schijven. Verbrokkel de geitenkaas.
4
Verdeel de spelt, de wortelen, de sinaasappelen, de geitenkaas en de verse, gehakte kruiden op een grote schaal en druppel er de yoghurtvinaigrette over. Dien lauw of koud op.
1
Kook de spelt gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet, breng op smaak met 2 el olijfolie, peper en zout.
2
Schil de wortelen en behoud 2 cm van het lof. Kook ze ± 4 min in een grote pot gezouten water en laat ze schrikken in ijswater. Gril het komijn- en korianderpoeder kort in een droge pan zonder het te laten verbranden. Neem de helft van de specerijen uit de pan en houd apart. Doe in de pan bij de andere helft van de kruiden 1 el olijfolie, de tijm, de rozemarijn en de wortelen. Voeg het citroensap en 4 el rietsuiker toe en zet het vuur enkele minuten hoog totdat het vocht ingekookt is.
3
Vermeng de andere helft van het specerijenmengsel met de natuuryoghurt en voeg 1 el olijfolie, peper en zout naar smaak toe. Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snijd ze in schijven. Verbrokkel de geitenkaas.
4
Verdeel de spelt, de wortelen, de sinaasappelen, de geitenkaas en de verse, gehakte kruiden op een grote schaal en druppel er de yoghurtvinaigrette over. Dien lauw of koud op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 6,7; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 657,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 6,7; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 657,55
Vegetarisch
Brunch,Picknick
Lunch
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

koriander graan
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Spelt | Gepoft | Bio
Delhaize Spelt | Gepoft | Bio
2 × 150 gr
Bio
    2
    19
    Geitenkaas | Zacht | Porties
    Président Geitenkaas | Zacht | Porties
    2 × 200 gr
    4
    89
    Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    2 x 145 gr
    -20% voor 3
    2
    95
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €33,21

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.