⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade van dungesneden groenten en fruit
Delhaize logo
  • Salade van dungesneden groenten en fruit

Salade van dungesneden groenten en fruit

Salade van dungesneden groenten en fruit
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 cm verse gember
  • fleur de sel en peper
  • 1 el rietsuiker
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g parmigianoschilfers
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 10 g basilicum, fijngehakt
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 biocitroen
  • 3 kleine courgettes
  • 1 granaatappel
  • 100 g rode bessen
  • 120 g blauwe bessen
  • 120 g frambozen
  • 200 g sugar snaps
  • 1 wortel (eventueel gele)
  • 1 gele biet
  • 5 cm verse gember
  • fleur de sel en peper
  • 1 el rietsuiker
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g parmigianoschilfers
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 10 g basilicum, fijngehakt
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 biocitroen
  • 3 kleine courgettes
  • 1 granaatappel
  • 100 g rode bessen
  • 120 g blauwe bessen
  • 120 g frambozen
  • 200 g sugar snaps

Begin met koken

: 20 min. + 3 min. kooktijd + 5 min. marineertijd
1
Kook de sugarsnaps 2 à 3 min. in een ruime hoeveelheid kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Open en halveer ze.
2
Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline.
3
Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers.
4
Maak de vinaigrette. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten. Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft. Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
5
Schil en rasp de gember. Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
6
Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Laat 5 min. marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.
1
Kook de sugarsnaps 2 à 3 min. in een ruime hoeveelheid kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Open en halveer ze.
2
Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline.
3
Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers.
4
Maak de vinaigrette. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten. Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft. Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
5
Schil en rasp de gember. Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
6
Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Laat 5 min. marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.
Nutritionele informatie
Energie: 316 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden