Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSalade van maatjes met linzen
Delhaize logo
  • Salade van maatjes met linzen
    A

Salade van maatjes met linzen

Salade van maatjes met linzenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 maatjes
  • 240 g linzen uit blik
  • 1/2 rode ui
  • 2 tomaten
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el sherry-azijn
  • zwarte peper
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 4 maatjes
  • 240 g linzen uit blik
  • 1/2 rode ui
  • 2 tomaten
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el sherry-azijn
  • zwarte peper
  • 6 takjes bladpeterselie

Begin met koken

: 15 min.
1
Doe de linzen in een zeef, spoel ze overvloedig onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en snipper de rode ui fijn. Doe alles in een kom en voeg de uitgelekte linzen toe. Overgiet met olijfolie en sherryazijn, kruid met peper en zout en meng goed.
3
Snij de maatjes in kleine stukjes en leg ze op de salade.
4
Serveer koel met krokant brood.
1
Doe de linzen in een zeef, spoel ze overvloedig onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en snipper de rode ui fijn. Doe alles in een kom en voeg de uitgelekte linzen toe. Overgiet met olijfolie en sherryazijn, kruid met peper en zout en meng goed.
3
Snij de maatjes in kleine stukjes en leg ze op de salade.
4
Serveer koel met krokant brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 350; energie (kCal): 84; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 281,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 350; energie (kCal): 84; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 281,4
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht