⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuesadilla’s met avocado en tomatensalsa
Delhaize logo
  • Quesadilla’s met avocado en tomatensalsa
    A

Quesadilla’s met avocado en tomatensalsa

Quesadilla’s met avocado en tomatensalsaA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 el veganaise of mayonaise
  • 6 takjes koriander
  • 2 theelepels chilisaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 6 lente-uitjes
  • 8 kleine tortilla's
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 kleine chilipeper (optioneel)
  • 2 citrons vert (dont un coupé en petits quartiers pour la garniture)
  • 3 el veganaise of mayonaise
  • 6 takjes koriander
  • 2 theelepels chilisaus
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 6 lente-uitjes
  • 8 kleine tortilla's
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 kleine chilipeper (optioneel)
  • 2 citrons vert (dont un coupé en petits quartiers pour la garniture)

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 30 min.
1
Begin met de salsa: snijd de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui en meng met de tomatenblokjes.
2
Besprenkel de tomaten en de rode ui met wat limoensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Eventueel mag je hier ook een fijngesnipperd chilipepertje onder mengen als je de salsa wat pittiger wil.
3
Snijd de koriander fijn en meng de helft onder de tomatensalsa.
4
Snijd de avocado open en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees samen met de chilisaus, het sap van een halve limoen en de veganaise in een keukenrobot. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de koriander onder het avocadomengsel.
5
Leg 8 tortilla’s open op een werkblad en schep telkens een flinke eetlepel van het avocadomengsel op elke tortilla. Verdeel de fijngesnipperde lente-uitjes over de tortilla’s. Leg de overige tortilla’s erbovenop en druk lichtjes aan.
6
Bak de quesadilla’s ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde in een droge grillpan op een middelhoog vuur. Snijd de quesadilla’s in vier en serveer met de tomatensalsa en limoenpartjes.
1
Begin met de salsa: snijd de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui en meng met de tomatenblokjes.
2
Besprenkel de tomaten en de rode ui met wat limoensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Eventueel mag je hier ook een fijngesnipperd chilipepertje onder mengen als je de salsa wat pittiger wil.
3
Snijd de koriander fijn en meng de helft onder de tomatensalsa.
4
Snijd de avocado open en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees samen met de chilisaus, het sap van een halve limoen en de veganaise in een keukenrobot. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de koriander onder het avocadomengsel.
5
Leg 8 tortilla’s open op een werkblad en schep telkens een flinke eetlepel van het avocadomengsel op elke tortilla. Verdeel de fijngesnipperde lente-uitjes over de tortilla’s. Leg de overige tortilla’s erbovenop en druk lichtjes aan.
6
Bak de quesadilla’s ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde in een droge grillpan op een middelhoog vuur. Snijd de quesadilla’s in vier en serveer met de tomatensalsa en limoenpartjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 584; energie (kCal): 139; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 19,2; suikers (g): 4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 605,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 584; energie (kCal): 139; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 19,2; suikers (g): 4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 605,21
Zuid-Amerikaans
Vegetarisch
Barbecue,Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Avocado
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
1
99
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Chili Con Carne
Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
53 gr
1
59
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Tortilla | Mini
Santa Maria Tortilla | Mini
2 × 200 gr
-10% voor 3
2
49
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€19,96