1
Rasp de schil van de helft van de sinaasappels fijn en pers het sap uit alle sinaasappels. Pers de knoflook en rasp de gember. Zet opzij.
2
Snij het vlees in fijne reepjes en snipper de ui(en) fijn. Bak ze aan in boter en de helft van de olie in een grote, heel warme pan op hoog vuur. Giet alles, wanneer het vlees veel water vrijgegeven heeft, af in een vergiet.
3
Verwarm opnieuw de rest van de olie in de pan, bak er het vlees en de ui(en) goudbruin in. Verwijder uit de pan en leg op een bord.
4
Doe de suiker, de look en de gember in de pan, roer 30 sec., voeg dan het sinaasappelsap en de fijngeraspte schil toe, het express bindmiddel, de sojasaus en het water. Roer de bakresten los, breng aan de kook, roer met de garde en laat 1 min. sudderen.
5
Voeg het vlees toe en laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
6
Dien meteen op, afgewerkt met de sneetjes sinaasappel. Serveer met rijstnoedels of basmatirijst en gewokte sluimererwten.
1
Rasp de schil van de helft van de sinaasappels fijn en pers het sap uit alle sinaasappels. Pers de knoflook en rasp de gember. Zet opzij.
2
Snij het vlees in fijne reepjes en snipper de ui(en) fijn. Bak ze aan in boter en de helft van de olie in een grote, heel warme pan op hoog vuur. Giet alles, wanneer het vlees veel water vrijgegeven heeft, af in een vergiet.
3
Verwarm opnieuw de rest van de olie in de pan, bak er het vlees en de ui(en) goudbruin in. Verwijder uit de pan en leg op een bord.
4
Doe de suiker, de look en de gember in de pan, roer 30 sec., voeg dan het sinaasappelsap en de fijngeraspte schil toe, het express bindmiddel, de sojasaus en het water. Roer de bakresten los, breng aan de kook, roer met de garde en laat 1 min. sudderen.
5
Voeg het vlees toe en laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
6
Dien meteen op, afgewerkt met de sneetjes sinaasappel. Serveer met rijstnoedels of basmatirijst en gewokte sluimererwten.