1
Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
3
Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.
1
Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
3
Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.