Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRundvlees met Guinnessbier
Delhaize logo
  • Rundvlees met Guinnessbier

Rundvlees met Guinnessbier

Rundvlees met Guinnessbier
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 dl water
  • zout
  • 2 wortelen
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 stengels selder
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el bloem
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 2 jeneverbessen
  • 25 cl Guinnessbier
  • 2 uien
  • bladpeterselie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 dl water
  • zout
  • 2 wortelen
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 stengels selder
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el bloem
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 2 jeneverbessen
  • 25 cl Guinnessbier
  • 2 uien
  • bladpeterselie
  • 2 el bruine suiker

Begin met koken

: 30 min. + 2 uur kooktijd
1
Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
3
Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.
1
Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
3
Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
4
Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Gezeefde tomaten
Delhaize Gezeefde tomaten
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
2 × 350 gr
Bio
    2
    29
    Kruiden | Jeneverbessen
    Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    -10% voor 3
    4
    59
    Ierse bier | Stout | 4.2% | Blik
    Guinness Ierse bier | Stout | 4.2% | Blik
    4 x 33 cl
    10
    59
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Bouillon | Zonder zout | Rund
    Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
    72 gr
    3+1 gratis
    2
    89

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    8 x 33 cl
    5
    79
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Zachte boter | Opgeklopt
    Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    3
    15
    Totaal:
    €45,21