⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn
Delhaize logo
A

Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn

Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijnA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g ontbijtspek
  • 4 porties kabeljauwhaasje van 175 g
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 1 kl bouillonpasta
  • 5 dl water
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 nootje boter
  • 200 g ontbijtspek
  • 4 porties kabeljauwhaasje van 175 g
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 1 kl bouillonpasta
  • 5 dl water
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 nootje boter

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de ontpitte en in blokjes gesneden paprika’s in een stoofpan. Voeg 1 takje rozemarijn toe, de gehakte rode ui, het geperste lookteentje en de fijngehakte chilipeper. Doe er het water en de bouillonpasta bij. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Leg ondertussen elke portie kabeljauw op 4 sneetjes spek, kruid met peper en vouw het spek naar binnen over de vis. Leg de vispakketjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Laat 15 min. in de oven bakken.
4
Verwijder de rozemarijn uit de stoofpan. Mix de paprika’s tot een fijne coulis en giet door een zeef. Doe de coulis opnieuw in de stoofpan, voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Lepel de coulis op de borden, leg er de kabeljauwpakketjes op en werk af met rozemarijn. Serveer meteen met verse pasta of in de schil gebakken krielaardappelen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de ontpitte en in blokjes gesneden paprika’s in een stoofpan. Voeg 1 takje rozemarijn toe, de gehakte rode ui, het geperste lookteentje en de fijngehakte chilipeper. Doe er het water en de bouillonpasta bij. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Leg ondertussen elke portie kabeljauw op 4 sneetjes spek, kruid met peper en vouw het spek naar binnen over de vis. Leg de vispakketjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Laat 15 min. in de oven bakken.
4
Verwijder de rozemarijn uit de stoofpan. Mix de paprika’s tot een fijne coulis en giet door een zeef. Doe de coulis opnieuw in de stoofpan, voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Lepel de coulis op de borden, leg er de kabeljauwpakketjes op en werk af met rozemarijn. Serveer meteen met verse pasta of in de schil gebakken krielaardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 312; energie (kCal): 75; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 350,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 312; energie (kCal): 75; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 350,7
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Totaal:
+/-€33,02