Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met champignons
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met champignons
    A

Varkenshaasje met champignons

Varkenshaasje met champignonsA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g varkenshaasje
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 ui
  • 15 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • 700 g varkenshaasje
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 ui
  • 15 g boter
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 40 min
1
Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min op zacht vuur stoven.
2
Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
3
Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.
1
Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min op zacht vuur stoven.
2
Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
3
Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet pur | Ardens | Varken
Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
2 × +/- 520 gr
+/-€
9
33
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
-10% voor 3
2
95
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
+/-€65,22