⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKonijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1 wild konijn in stukken
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 g droog geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 nootje boter
  • 1 snufje gehakte bladpeterselie
  • zout
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1 wild konijn in stukken
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 g droog geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 nootje boter
  • 1 snufje gehakte bladpeterselie
  • zout

Begin met koken

1
Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
3
Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.
1
Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
3
Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena | Bio
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
25 cl
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€42,24