1
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
3
Snijd de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
5
Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
6
Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.
1
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
3
Snijd de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
5
Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
6
Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.