Recept zoekresultatenHindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
    C

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelenC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hindegebraad van 800 g
  • 3 e.l. olijfolie
  • boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 g gemengde bospaddestoelen
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 50 cl champagne brut (of cava)
  • 25 cl verse room
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper
  • 1 hindegebraad van 800 g
  • 3 e.l. olijfolie
  • boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 g gemengde bospaddestoelen
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 50 cl champagne brut (of cava)
  • 25 cl verse room
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan. Bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Maak de pan niet schoon!
2
Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
3
Rol het bladerdeeg uit en leg er het gebraad in het midden op. Vouw het deeg omheen het gebraad en snij het teveel aan deeg af. Leg het omgekeerd om de met bakpapier beklede ovenplaat en smeer het in met het losgeklopte ei. Laat het 30 min. in de oven bakken.
4
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet in water weken. Hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan van het gebraad en bak er de paddenstoelen in op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is. Neem ze eruit.
5
Fruit de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan. Overgiet na 5 min. met de champagne, roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, roer en voeg de paddenstoelen toe. Laat in afwachting staan.
6
Laat het gare gebraad 5 min. rusten. Vang het bakvocht op en voeg het toe aan de saus, breng op smaak.
7
Snij het gebraad in sneden en serveer het warm met de saus, gegratineerde aardappelen en tuinkers.
1
Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan. Bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Maak de pan niet schoon!
2
Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
3
Rol het bladerdeeg uit en leg er het gebraad in het midden op. Vouw het deeg omheen het gebraad en snij het teveel aan deeg af. Leg het omgekeerd om de met bakpapier beklede ovenplaat en smeer het in met het losgeklopte ei. Laat het 30 min. in de oven bakken.
4
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet in water weken. Hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan van het gebraad en bak er de paddenstoelen in op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is. Neem ze eruit.
5
Fruit de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan. Overgiet na 5 min. met de champagne, roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, roer en voeg de paddenstoelen toe. Laat in afwachting staan.
6
Laat het gare gebraad 5 min. rusten. Vang het bakvocht op en voeg het toe aan de saus, breng op smaak.
7
Snij het gebraad in sneden en serveer het warm met de saus, gegratineerde aardappelen en tuinkers.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 831; energie (kCal): 200; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 823
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 831; energie (kCal): 200; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 823
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hinde | Filet
Delhaize Hinde | Filet
+/- 800 gr
-20%
+/-€
41
59
€51,99
Schär | Bladerdeeg
Schär Schär | Bladerdeeg
250 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
75
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2+1 gratis
2
19
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Cognac
    Rémy Martin Cognac
    70 cl
    - €4
    52
    99
    €56,99
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€129,14