1
Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan. Bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Maak de pan niet schoon!
2
Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
3
Rol het bladerdeeg uit en leg er het gebraad in het midden op. Vouw het deeg omheen het gebraad en snij het teveel aan deeg af. Leg het omgekeerd om de met bakpapier beklede ovenplaat en smeer het in met het losgeklopte ei. Laat het 30 min. in de oven bakken.
4
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet in water weken. Hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan van het gebraad en bak er de paddenstoelen in op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is. Neem ze eruit.
5
Fruit de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan. Overgiet na 5 min. met de champagne, roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, roer en voeg de paddenstoelen toe. Laat in afwachting staan.
6
Laat het gare gebraad 5 min. rusten. Vang het bakvocht op en voeg het toe aan de saus, breng op smaak.
7
Snij het gebraad in sneden en serveer het warm met de saus, gegratineerde aardappelen en tuinkers.
1
Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan. Bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Maak de pan niet schoon!
2
Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
3
Rol het bladerdeeg uit en leg er het gebraad in het midden op. Vouw het deeg omheen het gebraad en snij het teveel aan deeg af. Leg het omgekeerd om de met bakpapier beklede ovenplaat en smeer het in met het losgeklopte ei. Laat het 30 min. in de oven bakken.
4
Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet in water weken. Hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan van het gebraad en bak er de paddenstoelen in op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is. Neem ze eruit.
5
Fruit de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan. Overgiet na 5 min. met de champagne, roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, roer en voeg de paddenstoelen toe. Laat in afwachting staan.
6
Laat het gare gebraad 5 min. rusten. Vang het bakvocht op en voeg het toe aan de saus, breng op smaak.
7
Snij het gebraad in sneden en serveer het warm met de saus, gegratineerde aardappelen en tuinkers.