1
De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
2
Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
4
Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min braadtijd per kg.
5
Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
6
Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
7
Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min sudderen op zacht vuur.
8
Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
9
Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper.
10
Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.
11
Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min rusten.
13
Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.
1
De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
2
Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
4
Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min braadtijd per kg.
5
Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
6
Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
7
Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min sudderen op zacht vuur.
8
Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
9
Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper.
10
Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.
11
Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min rusten.
13
Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.