1
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
2
Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
3
Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
4
Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
5
Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.
1
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
2
Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
3
Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
4
Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
5
Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.