Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFilet van wilde eend met rode bessen
Delhaize logo
  • Filet van wilde eend met rode bessen

Filet van wilde eend met rode bessen

Filet van wilde eend met rode bessen
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dikke el rode bessengelei
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 nootje boter
  • 600 g filet van wilde eend
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 g rode bessen (afgeritst)
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes tijm
  • 12 cl verse room
  • 2 dikke el rode bessengelei
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 nootje boter
  • 600 g filet van wilde eend
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 g rode bessen (afgeritst)
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes tijm
  • 12 cl verse room

Begin met koken

1
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
2
Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
3
Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
4
Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
5
Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.
1
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
2
Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
3
Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
4
Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
5
Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
270 gr
3
89
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bout | Eend
Delhaize Bout | Eend
2 × +/- 350 gr
+/-€
5
60
Rode bessen
Delhaize Rode bessen
100 gr
3
19
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€30,96