⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTongrolletjes met champagne en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen
    A

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammenA
Moeilijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 cl champagne brut (of cava)
  • gehakte bladpeterselie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 400 g oesterzwammen
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 700 g tongfilets
  • 15 cl verse room
  • 1 zakje visnat in poedervorm
  • 15 cl champagne brut (of cava)
  • gehakte bladpeterselie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 400 g oesterzwammen
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 700 g tongfilets
  • 15 cl verse room
  • 1 zakje visnat in poedervorm

Begin met koken

1
Bereid het visnat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Leg de tongfilets, met de velkant naar boven, per 2 op elkaar. Rol strak op en steek er een tandenstoker dwars door.
3
Verlaag het vuur van het visnat zodat het net onder het kookpunt blijft en leg er de visrolletjes in. Laat 5 min. zacht koken, neem ze eruit met een schuimspaan (bewaar de bouillon).
4
Borstel, indien nodig, de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Snipper de sjalot fijn.
5
Bak de spekreepjes op vrij hoog vuur zonder olie. Voeg de sjalot en de oesterzwammen toe, bak 5 min. op matig vuur. Giet er de champagne bij en laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Voeg dan de room toe en 15 cl visnat. Laat zacht sudderen. Laat de saus dikker worden indien nodig.
6
Verwijder de tandenstokers uit de visrolletjes en leg de rolletjes in de saus. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 min. sudderen.
7
Breng op smaak en voeg de peterselie toe. Serveer heel warm in halfdiepe borden, met sperziebonen en verse deegwaren.
1
Bereid het visnat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Leg de tongfilets, met de velkant naar boven, per 2 op elkaar. Rol strak op en steek er een tandenstoker dwars door.
3
Verlaag het vuur van het visnat zodat het net onder het kookpunt blijft en leg er de visrolletjes in. Laat 5 min. zacht koken, neem ze eruit met een schuimspaan (bewaar de bouillon).
4
Borstel, indien nodig, de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Snipper de sjalot fijn.
5
Bak de spekreepjes op vrij hoog vuur zonder olie. Voeg de sjalot en de oesterzwammen toe, bak 5 min. op matig vuur. Giet er de champagne bij en laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Voeg dan de room toe en 15 cl visnat. Laat zacht sudderen. Laat de saus dikker worden indien nodig.
6
Verwijder de tandenstokers uit de visrolletjes en leg de rolletjes in de saus. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 min. sudderen.
7
Breng op smaak en voeg de peterselie toe. Serveer heel warm in halfdiepe borden, met sperziebonen en verse deegwaren.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 442,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 442,06
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Korte bouillon
1 zakje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cognac
Rémy Martin Cognac
70 cl
- €4
52
99
€56,99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Tongfilet | Noordzee
    Delhaize Tongfilet | Noordzee
    4 × +/- 193 gr
    +/-€
    14
    28
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€124,63