Recept zoekresultatenRosbief met kruidenkorst en portsaus
Delhaize logo
  • Rosbief met kruidenkorst en portsaus
    C

Rosbief met kruidenkorst en portsaus

Rosbief met kruidenkorst en portsausC
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g rundgebraad
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 branches 2 of 3 takken verse tijm
  • 2 el paneermeel
  • 80 g zachte boter
  • 3 sjalotten
  • 30 g boter
  • 2 dl porto
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamicocrème
  • 500 g champignons
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 600 g rundgebraad
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 branches 2 of 3 takken verse tijm
  • 2 el paneermeel
  • 80 g zachte boter
  • 3 sjalotten
  • 30 g boter
  • 2 dl porto
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamicocrème
  • 500 g champignons
  • 20 g boter

Begin met koken

: 45 min.
1
Haal het gebraad uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
2
Dun de tijm en rozemarijn uit. Hak fijn, samen met de peterselie. Meng de kruiden met de boter, het paneermeel, en wat peper en zout. Kneed alles in een worst en leg het in de koelkast.
3
Dun de tijm en rozemarijn uit. Hak fijn, samen met de peterselie. Meng de kruiden met de boter, het paneermeel, en wat peper en zout. Kneed alles in een worst en leg het in de koelkast.
4
Snipper de sjalotten en bak ze 5 min. in 30 g boter. Giet de portwijn en kalfsfond erbij. Laat tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en balsamicocrème toe. Laat 2 min. sudderen en zeef. Breng op smaak, voeg een klontje boter toe, mix alles met een garde en houd het geheel warm.
5
Haal de peterselieboter uit de koelkast. Maak er een reep van met dezelfde lengte als het gebraad en met een dikte van 6 mm.
6
Kruid het gebraad met peper en zout. Schroei het in de zonnebloemolie in een ovenvaste koekenpan. Als het rondom goudbruin is, schep de peterselieboter die óp het gebraad. Zet onmiddellijk 10-15 min. in de oven. De exacte gaartijd hangt af van je voorkeur.
7
Bak intussen de champignons in 30 g boter.
8
Serveer warm, met de champignons en portsaus.
1
Haal het gebraad uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
2
Dun de tijm en rozemarijn uit. Hak fijn, samen met de peterselie. Meng de kruiden met de boter, het paneermeel, en wat peper en zout. Kneed alles in een worst en leg het in de koelkast.
3
Dun de tijm en rozemarijn uit. Hak fijn, samen met de peterselie. Meng de kruiden met de boter, het paneermeel, en wat peper en zout. Kneed alles in een worst en leg het in de koelkast.
4
Snipper de sjalotten en bak ze 5 min. in 30 g boter. Giet de portwijn en kalfsfond erbij. Laat tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en balsamicocrème toe. Laat 2 min. sudderen en zeef. Breng op smaak, voeg een klontje boter toe, mix alles met een garde en houd het geheel warm.
5
Haal de peterselieboter uit de koelkast. Maak er een reep van met dezelfde lengte als het gebraad en met een dikte van 6 mm.
6
Kruid het gebraad met peper en zout. Schroei het in de zonnebloemolie in een ovenvaste koekenpan. Als het rondom goudbruin is, schep de peterselieboter die óp het gebraad. Zet onmiddellijk 10-15 min. in de oven. De exacte gaartijd hangt af van je voorkeur.
7
Bak intussen de champignons in 30 g boter.
8
Serveer warm, met de champignons en portsaus.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 158 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 4,3 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 158 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 4,3 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 9,6 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rosbief

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
2
99
Delhaize Sjalot
750 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
Delhaize Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
37,5 cl
4
95
Fond | Kalf
Delhaize Fond | Kalf
19 cl
1
39
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Balsamico | Crème
Lanfranca Balsamico | Crème
180 gr
4
25
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89

Reeds in je keuken

Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      €23,33