⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPasticcio met spinazie en ricotta
Delhaize logo
  • Pasticcio met spinazie en ricotta
    C

Pasticcio met spinazie en ricotta

door Gema Gomez
Pasticcio met spinazie en ricottaC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g pancetta
  • 600 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g penne rigate
  • 40 g bloem
  • 250 g ricotta
  • 100 g emmentaler
  • 5 dl volle melk
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout
  • peper
  • 100 g pancetta
  • 600 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g penne rigate
  • 40 g bloem
  • 250 g ricotta
  • 100 g emmentaler
  • 5 dl volle melk
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. (houd in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Kook de penne 2⁄3 van de aangeduide tijd. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
3
Fruit de geperste teentjes knoflook en de gehakte ui 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de ontdooide spinazie toe en fruit ze op een vrij hoog vuur, tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
4
Smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak en voeg een snufje nootmuskaat toe.
5
Breek de pancettasneetjes in kleine stukjes. Verdeel een beetje saus over de bodem van een gratineerschaal. Bedek met de helft van de penne en overgiet ze met saus. Verdeel er de spinazie bovenop en bestrooi ze met de pancetta. Overgiet met een beetje saus, voeg de rest van de penne toe en bedek ze met saus. Bestrooi met geraspte emmentaler en bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. (houd in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Kook de penne 2⁄3 van de aangeduide tijd. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
3
Fruit de geperste teentjes knoflook en de gehakte ui 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de ontdooide spinazie toe en fruit ze op een vrij hoog vuur, tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
4
Smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak en voeg een snufje nootmuskaat toe.
5
Breek de pancettasneetjes in kleine stukjes. Verdeel een beetje saus over de bodem van een gratineerschaal. Bedek met de helft van de penne en overgiet ze met saus. Verdeel er de spinazie bovenop en bestrooi ze met de pancetta. Overgiet met een beetje saus, voeg de rest van de penne toe en bedek ze met saus. Bestrooi met geraspte emmentaler en bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 183 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 183 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Italiaans
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Spinazie
Delhaize Spinazie
2 × 450 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Pasta | Penna
Armando Pasta | Penna
500 gr
2+2 gratis
2
29
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Emmental | Geraspt
Delhaize Emmental | Geraspt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Bloem | Vloeiend
    Delhaize Bloem | Vloeiend
    1 kg
    0
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €21,43