⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Jagersaus
    C

Jagersaus

door Jeroen De Pauw
JagersausC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g baconreepjes
  • 175 g mini witte champignons
  • 150 g diepgevroren zilveruitjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl runderbouillon
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 g boter
  • peper
  • zout
  • 200 g baconreepjes
  • 175 g mini witte champignons
  • 150 g diepgevroren zilveruitjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl runderbouillon
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. kooktijd
1
Bak de spekreepjes in een steelpan, met de boter en de tijm. Voeg de diepgevroren uitjes toe zodra de spekreepjes goudbruin zijn. Meng 2 min. en voeg de fijngesnipperde champignons toe. Meng 1 min., overgiet met de rode wijn en de runderfond. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng aan de kook. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Voeg het express bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
3
Serveer met rundvlees, gevogelte of wild.
1
Bak de spekreepjes in een steelpan, met de boter en de tijm. Voeg de diepgevroren uitjes toe zodra de spekreepjes goudbruin zijn. Meng 2 min. en voeg de fijngesnipperde champignons toe. Meng 1 min., overgiet met de rode wijn en de runderfond. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng aan de kook. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Voeg het express bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
3
Serveer met rundvlees, gevogelte of wild.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Vongole
Delhaize Vongole
500 gr
11
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Fond | Rund
Lacroix Fond | Rund
40 cl
5
09
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€30,01