Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuiche met witloof, brie, honing en pancetta
Delhaize logo
  • Quiche met witloof, brie, honing en pancetta
    D

Quiche met witloof, brie, honing en pancetta

Quiche met witloof, brie, honing en pancettaD
Makkelijk
< 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g pancetta
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 3 takjes tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 g brie
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 plak bladerdeeg
  • 3 el honing
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 100 g pancetta
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 3 takjes tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 g brie
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 plak bladerdeeg
  • 3 el honing
  • 20 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg 1 el honing toe en fruit het witloof 5 min. op een vrij hoog vuur, tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren in een slakom met de room, peper en zout. Voeg het witloof toe en 6 gebakken pancettasneetjes in stukken. Meng, breng verder op smaak en giet de bereiding in de taartbodem. Verdeel er de brie in fijne plakjes bovenop, besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met tijm en pijnboompitten. Bak 25 min. in de oven.
4
Voeg de rest van de pancettasneetjes in stukken toe en bak ze 1 min. in de oven mooi glanzend.
5
Dien warm of lauw op, met een groen slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg 1 el honing toe en fruit het witloof 5 min. op een vrij hoog vuur, tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren in een slakom met de room, peper en zout. Voeg het witloof toe en 6 gebakken pancettasneetjes in stukken. Meng, breng verder op smaak en giet de bereiding in de taartbodem. Verdeel er de brie in fijne plakjes bovenop, besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met tijm en pijnboompitten. Bak 25 min. in de oven.
4
Voeg de rest van de pancettasneetjes in stukken toe en bak ze 1 min. in de oven mooi glanzend.
5
Dien warm of lauw op, met een groen slaatje.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 204 kcal - Vetten: 15,8 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 204 kcal - Vetten: 15,8 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

* Witloof | Voorgegaard
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Brie | Mini portie
Delhaize Brie | Mini portie
2 × 155 gr
3 voor €5.5
2
29
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Schär | Bladerdeeg
Schär Schär | Bladerdeeg
250 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
75
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€26,84