1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg 1 el honing toe en fruit het witloof 5 min. op een vrij hoog vuur, tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren in een slakom met de room, peper en zout. Voeg het witloof toe en 6 gebakken pancettasneetjes in stukken. Meng, breng verder op smaak en giet de bereiding in de taartbodem. Verdeel er de brie in fijne plakjes bovenop, besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met tijm en pijnboompitten. Bak 25 min. in de oven.
4
Voeg de rest van de pancettasneetjes in stukken toe en bak ze 1 min. in de oven mooi glanzend.
5
Dien warm of lauw op, met een groen slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper het witloof en fruit het in een grote sauteerpan, met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg 1 el honing toe en fruit het witloof 5 min. op een vrij hoog vuur, tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid lichtjes met peper en zout.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven (houd in het oog!). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren in een slakom met de room, peper en zout. Voeg het witloof toe en 6 gebakken pancettasneetjes in stukken. Meng, breng verder op smaak en giet de bereiding in de taartbodem. Verdeel er de brie in fijne plakjes bovenop, besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met tijm en pijnboompitten. Bak 25 min. in de oven.
4
Voeg de rest van de pancettasneetjes in stukken toe en bak ze 1 min. in de oven mooi glanzend.
5
Dien warm of lauw op, met een groen slaatje.