1
Kort het groen van de prei voor de helft in (gebruik de rest van het groen eventueel om soep te maken). Houd ½ preistengel apart en snijd de rest in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de prei en de aardappelen in een kookpot, overgiet ze met water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 25 min. zonder deksel op een vrij hoog vuur, tot het water bijna volledig verdampt is.
2
Snijd de andere helft van de preistengel in heel fijne lange slierten. Dompel ze in water met ijsblokjes en zet ze in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de vis in 4 porties, bestrijk ze rondom met 2 el olijfolie en schik ze in een ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 10 min. in de oven.
4
Plet de aardappelen en de prei. Breng ze verder op smaak. Dresseer de stoemp op de borden met de vis, de uitgelekte preislierten en de kappertjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.
1
Kort het groen van de prei voor de helft in (gebruik de rest van het groen eventueel om soep te maken). Houd ½ preistengel apart en snijd de rest in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de prei en de aardappelen in een kookpot, overgiet ze met water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 25 min. zonder deksel op een vrij hoog vuur, tot het water bijna volledig verdampt is.
2
Snijd de andere helft van de preistengel in heel fijne lange slierten. Dompel ze in water met ijsblokjes en zet ze in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de vis in 4 porties, bestrijk ze rondom met 2 el olijfolie en schik ze in een ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 10 min. in de oven.
4
Plet de aardappelen en de prei. Breng ze verder op smaak. Dresseer de stoemp op de borden met de vis, de uitgelekte preislierten en de kappertjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.