⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRoodbaars met chorizo en gestoofde groenten met rijst
Delhaize logo
  • Roodbaars met chorizo en gestoofde groenten met rijst
    A

Roodbaars met chorizo en gestoofde groenten met rijst

Roodbaars met chorizo en gestoofde groenten met rijstA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 roodbaarsfilets
  • 16 plakjes zachte chorizo
  • 2 middelgrote courgettes
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 250 g voorgekookte langkorrelrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 4 roodbaarsfilets
  • 16 plakjes zachte chorizo
  • 2 middelgrote courgettes
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 250 g voorgekookte langkorrelrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 15 min. baktijd
1
Bak de fijngehakte ui(en) aan in de olie in een sauteuse op zacht vuur. Voeg de in kleine blokjes gesneden courgettes toe, de geperste knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 2 min. stoven op vrij hoog vuur, voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
2
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking, maar verminder de kooktijd voor de helft.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Controleer de visfilets op achtergebleven graatjes.
4
Verdeel de goed uitgelekte rijst over een grote ovenschaal. Bedek met de groenten en leg er dan de lichtjes gekruide visfilets bovenop. Bedek de vis met de plakjes chorizo en zet 15 min. in de oven.
5
Serveer warm.
1
Bak de fijngehakte ui(en) aan in de olie in een sauteuse op zacht vuur. Voeg de in kleine blokjes gesneden courgettes toe, de geperste knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 2 min. stoven op vrij hoog vuur, voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
2
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking, maar verminder de kooktijd voor de helft.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Controleer de visfilets op achtergebleven graatjes.
4
Verdeel de goed uitgelekte rijst over een grote ovenschaal. Bedek met de groenten en leg er dan de lichtjes gekruide visfilets bovenop. Bedek de vis met de plakjes chorizo en zet 15 min. in de oven.
5
Serveer warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 354; energie (kCal): 84; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 493,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 354; energie (kCal): 84; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 493,25
Spaans
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarsfilet
Delhaize Roodbaarsfilet
+/- 220 gr
+/-€
5
28
Chorizo extra sneden
Delhaize Chorizo extra sneden
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    45
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
    Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
    15 gr
    Bio
      1
      35

      Reeds in je keuken

      Verse look
      Delhaize Verse look
      140 gr
      2
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€13,62