Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBisque van garnalen, bladerdeegkorst
Delhaize logo
  • Bisque van garnalen, bladerdeegkorst

Bisque van garnalen, bladerdeegkorst

Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g grijze garnalen
  • 1,5 l schaaldierenbouillon
  • 500 g grijze garnalen koppen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 200 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 cl cognac
  • 1 el boter
  • peper
  • 1 snuifje grof zeezout
  • 50 g grijze garnalen
  • 1,5 l schaaldierenbouillon
  • 500 g grijze garnalen koppen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 200 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 cl cognac
  • 1 el boter
  • peper
  • 1 snuifje grof zeezout

Begin met koken

: 40 min. + 10 min. in de oven
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
3 × 250 gr
6
99
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
3+1 gratis
1
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Bladerdeeg | Vers
    Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    Martell Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    70 cl
    - €3
    37
    99
    €40,99
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €76,26