1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.