⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRundgebraad op z’n Baskisch
Delhaize logo
  • Rundgebraad op z’n Baskisch
    A

Rundgebraad op z’n Baskisch

Rundgebraad op z’n BaskischA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 sneetjes Bayonneham
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 g filet pur Irish Beef
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 afgestreken el gedroogde rozemarijn
  • peper
  • gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ui
  • 5 sneetjes Bayonneham
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 g filet pur Irish Beef
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 afgestreken el gedroogde rozemarijn
  • peper
  • gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ui

Begin met koken

1
Een uur op voorhand: leg het eekhoorntjesboord in een grote kom gevuld met warm water en neem het vlees uit de koelkast.
2
Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
3
Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
4
Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
5
Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
6
Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
7
Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
8
Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
9
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
10
Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
1
Een uur op voorhand: leg het eekhoorntjesboord in een grote kom gevuld met warm water en neem het vlees uit de koelkast.
2
Leg 4 sneden ham op een plank, laat ze mekaar wat overlappen zodat ze een vierkant vormen.
3
Leg er de filet pur omgekeerd op, haaks op de ham. Bedek met een vijfde sneetje ham en vouw de andere sneetjes naar boven toe, zodat het vlees ingepakt is.
4
Draai het pakketje om en bind het op met keukentouw. Steek het rozemarijntakje onder het touw.
5
Laat het gebraad snel aan alle kant bruin bakken in 1 eetlepel olie in een sauteerpan. Neem het uit de pan en leg het in een ovenschotel.
6
Doe 1 eetlepel olie bij in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gedroogde rozemarijn en de uitgelekte paddenstoelen (giet het weekvocht in een maatbeker).
7
Laat 2 min. stoven, voeg de witte wijn toe en 20 cl van het gedecanteerde vocht.
8
Laat voor de helft op hevig vuur inkoken, voeg dan de tomaten toe. Laat 10 min. stoven op zacht vuur.
9
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
10
Breng de saus op smaak met peper en zout, giet ze rond het gebraad en zet 20 min. in de oven (of langer, afhankelijk van eigen smaak).
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 469,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 469,76
Frans
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht