Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrème
Delhaize logo
  • Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrème
    C

Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrème

Rodebietencarpaccio met sinaasappel en ansjoviscrèmeC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blik ‘Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee’ Imperial (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappelen
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 dl room
  • 3 el olijfolie
  • enkele plukjes kervel
  • peper
  • 1 blik ‘Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee’ Imperial (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappelen
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 dl room
  • 3 el olijfolie
  • enkele plukjes kervel
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd de rode bieten met de mandoline in fijne plakjes. Schik ze op een grote schaal of op individuele borden.
2
Schil de sinaasappelen boven een kom à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in stukken. Vang het sap van de sinaasappelen op en meng het met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Besprenkel er de rode bieten mee en voeg de sinaasappelstukjes toe. Kruid met peper.
3
Mix de uitgelekte ansjovissen en de room met de staafmixer. Voeg enkele druppels citroensap toe en klop de bereiding met een klopper op tot de crème dikker wordt. Doe de bereiding in een spuitzak en dresseer ze in toefjes op de carpaccio.
4
Werk af met kervel en serveer.
1
Snijd de rode bieten met de mandoline in fijne plakjes. Schik ze op een grote schaal of op individuele borden.
2
Schil de sinaasappelen boven een kom à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in stukken. Vang het sap van de sinaasappelen op en meng het met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Besprenkel er de rode bieten mee en voeg de sinaasappelstukjes toe. Kruid met peper.
3
Mix de uitgelekte ansjovissen en de room met de staafmixer. Voeg enkele druppels citroensap toe en klop de bereiding met een klopper op tot de crème dikker wordt. Doe de bereiding in een spuitzak en dresseer ze in toefjes op de carpaccio.
4
Werk af met kervel en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per portie: Energie: 229 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 0 g - Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 229 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 0 g - Eiwitten: 6 g
Italiaans
Gluten vrij
Diner
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
2 × 355 gr
2de tegen -50%
2
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€20,29