1
Snijd de ongeschilde wortelen in 2 en de gepelde uien in 4. Doe de kip in een kookpot, met de wortelen, de uien, de kruiden, de witte peper, de korianderzaadjes en zout. Overgiet alles met koud water en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat nog 1 u. zachtjes pruttelen. Laat lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ontpitte (maar ongeschilde) butternut in plakjes van 2 cm dikte. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier, schik er de butternutplakjes op, smeer ze in met 3 el olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven.
3
Haal de kip en de groenten uit de kookpot. Laat de bouillon voor minstens 1⁄3 inkoken op een hoog vuur. Trek het vlees van de kip in stukken.
4
Laat de helft van de salieblaadjes 5 min. in de ingekookte bouillon (1 l) trekken en haal ze er dan uit. Mix de bouillon fijn met de zure room en de helft van de butternut. Giet er het citroensap bij en breng verder op smaak. Voeg de stukken kip toe en de rest van de gegrilde butternut. Warm alles op.
5
Bak de rest van de salieblaadjes goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie. Werk er de blanquette mee af en serveer ze met natuurrijst.
1
Snijd de ongeschilde wortelen in 2 en de gepelde uien in 4. Doe de kip in een kookpot, met de wortelen, de uien, de kruiden, de witte peper, de korianderzaadjes en zout. Overgiet alles met koud water en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat nog 1 u. zachtjes pruttelen. Laat lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ontpitte (maar ongeschilde) butternut in plakjes van 2 cm dikte. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier, schik er de butternutplakjes op, smeer ze in met 3 el olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven.
3
Haal de kip en de groenten uit de kookpot. Laat de bouillon voor minstens 1⁄3 inkoken op een hoog vuur. Trek het vlees van de kip in stukken.
4
Laat de helft van de salieblaadjes 5 min. in de ingekookte bouillon (1 l) trekken en haal ze er dan uit. Mix de bouillon fijn met de zure room en de helft van de butternut. Giet er het citroensap bij en breng verder op smaak. Voeg de stukken kip toe en de rest van de gegrilde butternut. Warm alles op.
5
Bak de rest van de salieblaadjes goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie. Werk er de blanquette mee af en serveer ze met natuurrijst.