⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRodebietencake met sinaasappel, veenbessen en hazelnoten
Delhaize logo
  • Rodebietencake met sinaasappel, veenbessen en hazelnoten
    D

Rodebietencake met sinaasappel, veenbessen en hazelnoten

door Line Couvreur
Rodebietencake met sinaasappel, veenbessen en hazelnotenD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 3 eieren
  • 350 g rauwe rode bieten
  • 1 biosinaasappel
  • 1 biocitroen
  • 200 g hazelnoten
  • 220 g gedroogde veenbessen
  • 250 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 g Philadelphia Original
  • 200 g zure room met 30% v.g.
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 1,8 dl zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • zout
  • 3 eieren
  • 350 g rauwe rode bieten
  • 1 biosinaasappel
  • 1 biocitroen
  • 200 g hazelnoten
  • 220 g gedroogde veenbessen
  • 250 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 g Philadelphia Original
  • 200 g zure room met 30% v.g.
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 1,8 dl zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten grof. Rasp de geschilde rode biet fijn in een slakom. Rasp er sinaasappelen citroenzeste bovenop en pers het sap. Meng alles.
2
Klop de eieren en de fijne suiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Roer er de zure room en de olie onder. Strooi er al kloppend, beetje bij beetje de bloem bij. Voeg eerst 1/2 kl zout en het bakpoeder toe, vervolgens de hazelnoten, de veenbessen en de rodebietenmix en meng goed. Bekleed een grote cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 1 u in de oven en verlaag de oventemperatuur na 40 min. tot 160°C.
3
Laat 10 min. rusten, ontvorm de cake en laat hem op een rooster afkoelen.
4
Laat de Philadelphia en de boter op kamertemperatuur mals worden. Doe ze in een slakom, voeg de bloemsuiker toe en klop alles tot een gladde crème. Laat lichtjes opstijven in de koelkast.
5
Verdeel het glazuur over de cake, werk eventueel af met enkele citroen- en/of sinaasappelzestes en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten grof. Rasp de geschilde rode biet fijn in een slakom. Rasp er sinaasappelen citroenzeste bovenop en pers het sap. Meng alles.
2
Klop de eieren en de fijne suiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Roer er de zure room en de olie onder. Strooi er al kloppend, beetje bij beetje de bloem bij. Voeg eerst 1/2 kl zout en het bakpoeder toe, vervolgens de hazelnoten, de veenbessen en de rodebietenmix en meng goed. Bekleed een grote cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 1 u in de oven en verlaag de oventemperatuur na 40 min. tot 160°C.
3
Laat 10 min. rusten, ontvorm de cake en laat hem op een rooster afkoelen.
4
Laat de Philadelphia en de boter op kamertemperatuur mals worden. Doe ze in een slakom, voeg de bloemsuiker toe en klop alles tot een gladde crème. Laat lichtjes opstijven in de koelkast.
5
Verdeel het glazuur over de cake, werk eventueel af met enkele citroen- en/of sinaasappelzestes en serveer.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 283 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 26,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 283 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 26,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Belgisch
Vegetarisch
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen
220 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Hazelnoten | Gegrild
    Delhaize Hazelnoten | Gegrild
    200 gr
    3
    95
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Smeerkaas | Lactosevrij
    Philadelphia Smeerkaas | Lactosevrij
    175 gr
    4
    49
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €30,03