1
Breek 1 ei in een smalle pot. Voeg de mosterd toe, zout, peper en het sap van de citroen. Dompel er de staafmixer in, voeg de zonnebloemolie toe en mix enkele seconden terwijl je de mixer heel voorzichtig omhoogtrekt. Wow: je tovert zomaar een mayonaise tevoorschijn! Giet ze in een kom en roer er de fijngehakte dille, augurken en peterselie onder.
2
Doe de bloem, zout, peper en het bakpoeder in een slakom. Klop ze met een garde en meng er beetje bij beetje het bier onder. Voeg 1 ei toe en meng. Laat rusten en verwarm intussen de frituurolie op 180°C (heet, maar niet dampend).
3
Snijd de wijtingfilets in repen en breng ze op smaak. Dompel ze één voor één in het beignetdeeg en dan in de hete olie. Bak ze ± 2 min. goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer de beignets met de tartaarsaus en geef er eventueel citroenpartjes en augurken bij. Aperitief, voorgerecht of hoofdgerecht? Kies maar!
1
Breek 1 ei in een smalle pot. Voeg de mosterd toe, zout, peper en het sap van de citroen. Dompel er de staafmixer in, voeg de zonnebloemolie toe en mix enkele seconden terwijl je de mixer heel voorzichtig omhoogtrekt. Wow: je tovert zomaar een mayonaise tevoorschijn! Giet ze in een kom en roer er de fijngehakte dille, augurken en peterselie onder.
2
Doe de bloem, zout, peper en het bakpoeder in een slakom. Klop ze met een garde en meng er beetje bij beetje het bier onder. Voeg 1 ei toe en meng. Laat rusten en verwarm intussen de frituurolie op 180°C (heet, maar niet dampend).
3
Snijd de wijtingfilets in repen en breng ze op smaak. Dompel ze één voor één in het beignetdeeg en dan in de hete olie. Bak ze ± 2 min. goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer de beignets met de tartaarsaus en geef er eventueel citroenpartjes en augurken bij. Aperitief, voorgerecht of hoofdgerecht? Kies maar!