Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChocolade-hazelnotenkerststronk
Delhaize logo
  • Chocolade-hazelnotenkerststronk
    E

Chocolade-hazelnotenkerststronk

Chocolade-hazelnotenkerststronkE
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 60 g geroosterde hazelnoten
  • 2,5 dl room met 35% V.G.
  • 80 g bloem
  • 250 g pure chocolade
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 60 g geroosterde hazelnoten
  • 2,5 dl room met 35% V.G.
  • 80 g bloem
  • 250 g pure chocolade
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 50 g boter

Begin met koken

: 45 min. (+ 10 min. kooktijd + 2u afkoeltijd en koeltijd)
1
Smelt de grofgehakte chocolade in de microgolfoven of au bainmarie. Verwarm de room in een kleine steelpan tot hij net begint te koken. Giet hem in 3 keer bij de chocolade en meng telkens met een soepele spatel, tot een homogene massa. Roer er de boter in stukken onder. (Mix de ganache eventueel kort met een staafmixer om hem te emulgeren.) Laat in de koelkast afkoelen tot de textuur van een smeerpasta.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 40 g hazelnoten in de hakmolen tot poeder. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooier met de fijne suiker tot het mengsel wit wordt. Klop de eiwitten tot schuim en meng ze voorzichtig, in 3 keer, onder het eidooiers-suikermengsel. Meng er dan voorzichtig de bloem en het hazelnotenpoeder onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier (30 x 40 cm), giet er het deeg op, strijk het mooi glad en schuif 10 min. in de oven.
3
Draai de biscuit om op een vochtige keukendoek, zodra je hem uit de oven haalt, rol het geheel meteen op en laat afkoelen.
4
Rol de biscuit uit en verdeel er ¾ van de ganache over. Rol de kerststronk opnieuw strak op, bedek met de rest van de ganache. Teken groeven met een vork of een kleine spatel en werk de kerststronk af zoals je zelf wilt, met de rest van de hazelnoten … Laat tot het opdienen in de koelkast rusten.
5
Tip: Controleer af en toe of je ganache niet te hard wordt. Bewerk hem indien nodig een beetje zodat hij soepel genoeg is om gemakkelijk uit te strijken.
1
Smelt de grofgehakte chocolade in de microgolfoven of au bainmarie. Verwarm de room in een kleine steelpan tot hij net begint te koken. Giet hem in 3 keer bij de chocolade en meng telkens met een soepele spatel, tot een homogene massa. Roer er de boter in stukken onder. (Mix de ganache eventueel kort met een staafmixer om hem te emulgeren.) Laat in de koelkast afkoelen tot de textuur van een smeerpasta.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 40 g hazelnoten in de hakmolen tot poeder. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooier met de fijne suiker tot het mengsel wit wordt. Klop de eiwitten tot schuim en meng ze voorzichtig, in 3 keer, onder het eidooiers-suikermengsel. Meng er dan voorzichtig de bloem en het hazelnotenpoeder onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier (30 x 40 cm), giet er het deeg op, strijk het mooi glad en schuif 10 min. in de oven.
3
Draai de biscuit om op een vochtige keukendoek, zodra je hem uit de oven haalt, rol het geheel meteen op en laat afkoelen.
4
Rol de biscuit uit en verdeel er ¾ van de ganache over. Rol de kerststronk opnieuw strak op, bedek met de rest van de ganache. Teken groeven met een vork of een kleine spatel en werk de kerststronk af zoals je zelf wilt, met de rest van de hazelnoten … Laat tot het opdienen in de koelkast rusten.
5
Tip: Controleer af en toe of je ganache niet te hard wordt. Bewerk hem indien nodig een beetje zodat hij soepel genoeg is om gemakkelijk uit te strijken.
Nutritionele informatie
E
Per 100g: Energie: 401 kcal - Vetten: 27,5 g - Koolhydraten: 30,1 g - Vezels: 3,8 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 401 kcal - Vetten: 27,5 g - Koolhydraten: 30,1 g - Vezels: 3,8 g - Eiwitten: 6,3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert