⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto
Delhaize logo
B

Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto

Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspestoB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g tongfilets (16 stuks)
  • 2 sjalotten
  • 425 g zoete aardappelblokjes met peper en zout (1 schaaltje)
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 6 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper
  • 1/2 bussel waterkers (voor de waterkerspesto)
  • 25 g amandelschilfers (voor de waterkerspesto)
  • 15 g parmigiano (voor de waterkerspesto)
  • 1,5 dl slaolie (voor de waterkerspesto)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de waterkerspesto)
  • 600 g tongfilets (16 stuks)
  • 2 sjalotten
  • 425 g zoete aardappelblokjes met peper en zout (1 schaaltje)
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 6 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper
  • 1/2 bussel waterkers (voor de waterkerspesto)
  • 25 g amandelschilfers (voor de waterkerspesto)
  • 15 g parmigiano (voor de waterkerspesto)

Begin met koken

: 20 min. + 1.20 u baktijd
1
Maak de pesto: mix de waterkersblaadjes met het geperste teentje knoflook en de rest van de ingrediënten fijn tot een homogene saus.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de zoete aardappelblokjes volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak de risotto: breng 6 dl water aan de kook met de bouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
4
Plooi de tongfilets intussen in 3. Schik ze in een licht geoliede ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Roer de helft van de geraspte parmigiano onder de risotto. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Verdeel de risotto over de borden en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Leg er de tongfilets bovenop, bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano en gehakte rode peper naar eigen smaak. Besprenkel met pesto, werk af met een eventueel restje waterkers en dien meteen op.
1
Maak de pesto: mix de waterkersblaadjes met het geperste teentje knoflook en de rest van de ingrediënten fijn tot een homogene saus.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de zoete aardappelblokjes volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak de risotto: breng 6 dl water aan de kook met de bouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
4
Plooi de tongfilets intussen in 3. Schik ze in een licht geoliede ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Roer de helft van de geraspte parmigiano onder de risotto. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Verdeel de risotto over de borden en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Leg er de tongfilets bovenop, bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano en gehakte rode peper naar eigen smaak. Besprenkel met pesto, werk af met een eventueel restje waterkers en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Energie: 963 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tongfilet | Noordzee
Delhaize Tongfilet | Noordzee
4 × +/- 193 gr
+/-€
14
28
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
2 × 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Tuinkers | Vilt
    Delhaize Tuinkers | Vilt
    100 gr
    1
    09
    Amandelen | Schilfers
    Vahiné Amandelen | Schilfers
    125 gr
    6
    75
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€96,43