1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.