1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Haal kleine vleesballetjes uit de chipolata’s en bak ze kort goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe, bestrooi ze met suiker en fruit alles 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Haal de risotto van het vuur, voeg de boter in klontjes toe en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Schep het gehakte basilicum, de balletjes en de tomaten in de stoofpan met de andere helft van de risotto. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op.
1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
2
Haal kleine vleesballetjes uit de chipolata’s en bak ze kort goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe, bestrooi ze met suiker en fruit alles 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Haal de risotto van het vuur, voeg de boter in klontjes toe en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Schep het gehakte basilicum, de balletjes en de tomaten in de stoofpan met de andere helft van de risotto. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op.